Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek için hafta sonundan yola çıkan vatandaşlar yollarda yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Bayram tatili için yollara düşen vatandaşlar, uzun araç kuyruklarına yakalanmaya başladı. Yol çıkacakların özellikle Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan Gerede gişelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bayram tatili öncesi, Bolu TEM otoyolunda iki kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

 

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar yollara dökülünce trafik yoğunluğunun artması nedeniyle trafik ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı. Trafik ekipleri normal denetimlerin yanı sıra bayram öncesi ek tedbirler de aldı. trafik yoğunluğunun tatil süresince devam etmesi düşünüldüğünden özellikle bayram öncesi ve bayram sonrası trafikte yoğunluk duruma göre denetimlerin artacağı öğrenildi.

 

Öte yandan Ramazan ayında aşırı sıcak havanın da etkisiyle sürücülerin dikkat güçlüğü çekebileceğini belirten uzmanlar, uzun saatler araçlar kullanacakların her 2 saatte 15 dakika mola vermeleri gerektiği uyarısında bulundu. Ayrıca sürücülerin uykusu geldiğinde dinlenmesi, uykusuz şekilde kesinlikle araç kullanmaması gerektiği vurgulandı.