9-15 Mayıs trafik güvenliği haftası münasebeti ile bugün Düzce’de bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler ilk olarak Belediye Meydanından Anıt Park’a yürüyüşle başladı. Belediye bandosu eşliğinde protokol ve öğrenciler trafik güvenliği haftasında yürüdüler. Anıtpark’ta yapılan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Zekeriya Baran yaptı. Baran, trafik kazalarının önlenmesindeki en büyük etkinin eğitim olduğunun vurgusunu yaptı.

Gerçekleştirilen törene Başta Vali Vasip Şahin olmak üzere, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve protokol mensupları katıldı. Törende hazır bulunan öğrencilerin ellerindeki pankartlar dikkatlerden kaçmadı.
Konuşmaların ardından yıl içerisinde görev yapan ve yapılan görevlerde başarılı bulunan kolluk kuvvetlerine plaketler takdim edildi.

Hafta münasebeti ile düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Özel Öncütürk Koleji 7. Sınıf öğrencisi Sena Acar’a hediyesini Vali Yardımcısı Miktat Alan verdi.

Daha sonra hafta nedeni ile jandarma, polis ve arama kurtarmanın açtığı stantlar gezildi. Vali Vasip Şahin, stanttaki Trafik malzemeleri hakkında bilgiler aldı. Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği öğrenildi.

Haber; R. BAL