Öğrencilerin Trafik Haftası ile ilgili dövizler taşıdığı yürüyüş Kapalı Spor Salonunun önünde başlayıp, Hükümet Konağı önüne kadar devam etti. Burada hazırlanan stantlarda katılımcılara, trafik güvenliği hakkında bilgiler verilerek kullanılan güvenlik ekipmanları tanıtıldı.
İkinci gün ise,Belediye Nikah Salonunda düzenlenen etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kaymakam vekili, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Emniyet Müdürü, daire amirleri, kurum personelleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sağlık Grup Başkanlığı Trafik Haftası ile ilgili sunumlar yaparak trafik güvenliği hakkında bilgiler verdi. Programda Yılın Polisi seçilen Talat Usta, Yılın Jandarması seçilen Jandarma Başçavuş Uğur Palancı ve Yılın Şoförü seçilen Mustafa Horoz plaketle ödüllendirildi. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Trafik Haftası konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilere plaket verildi. Plaket töreninin ardından kompozisyon ve şiir yarışmalarında birinci olan öğrenciler eserlerini seslendirdi.
Program Belediye Başkanlığınca düzenlenen, halka açık kokteylle sona erdi. Etkinlikler okullarda verilen Trafik Eğitimleri ve caddelere asılan afişlerle hafta boyunca devam edecek.
Programda ödül alan isimler şöyle
Yılın Polisi: Talat Usta
Yılın Jandarması: Jnd. Bşçv. Uğur Palancı
Yılın Şoförü: Mustafa Horoz
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şöyle;
Resim dalında;
1. Samet Başaran – Gönül Yavuz İlköğretim Okulu
2. Aslıhan Yıldırım - Mustafa Açıkalın İlköğretim Okulu
3. Sibel Geyik – Hamiyet Sevil İlköğretim Okulu
Şiir dalında;
1. Oğuzhan Kaplan – Hamiyet Sevil İlköğretim Okulu
2. Mehmet Akif Yalçınkaya – Cumhuriyet İlköğretim Okulu
3. Eren Mercan – Gönül Yavuz İlköğretim Okulu
Liseler arası kompozisyon dalında;
1. Emine Selük - Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi
2. Tayyip Hoşbaş - Akçakoca İmam – Hatip Lisesi
3. Burcu Yapar - Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi

Haber; Ş. ÇAKIR