Ülkemiz genelinde trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirilebilmesi ve trafik kazalarından kaynaklanan kayıpları azaltmak amacıyla, her yıl kutlanan “Karayolları Güvenliği Günü” ve “Karayolları Trafik Haftası” kapsamında Düzce’de bir dizi etkinlik düzenlendi. “Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır.” Sloganın esas alındığı kutlamalar, Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden yaya ve araç korteji ile başladı.



Renkli görüntülere sahne olan kortejde Mehter takımı eşliğinde protokol üyeleri emniyet ve jandarma mensupları ve öğrenciler yürüdü.

Ellerindeki döviz ve sloganlarla trafik kurallarına uyulmamasının doğurduğu sonuçlara dikkat çeken öğrenciler, Eski Bolu Caddesi ve İstanbul Caddelerinden yürüyerek Anıtpark’a geldiler.Tören, Vali Yardımcısı Hasan Bağcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Şehitler anısına saygı duruşu ve Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Günün anlam ve önemine ilişkin Konuşmayı Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Cengiz Dursun yaptı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından plaket takdimi gerçekleşti.

Vali Ali Fidan eşliğinde Anıtpark’ta kurulan stantlar gezildi ve kask dağıtımı yapıldı.



Haber:S.KAŞKIR