Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler Belediye önünden başlayan kortej yürüyüşüyle Anıt Parkta devam etti. Programa Vali yardımcısı Erdoğan Ülker ve protokol katıldı. Öğrenciler, trafik güvenliğine işaret eden sloganların yazdığı pankartlarla törene katıldı.
Atatürk Anıta çelenk konmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşıyla devam etti.
Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı Ömer Kul, trafik kurallarının önemini vurgulayarak, kazaları önlemek için ne gibi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kul, “Gelişmekte olan ve gelişmiş olan ülkelerin günlük yaşamlarının sorumsuz ve güvenli bir şekilde idam ettirilmesi yine sorunsuz ve güvenli bir trafik ile mümkündür. Ülkemiz genelinde insan hataları yüzünden sorunsuz olmasını arzuladığımız trafik işlevini yerine getirememiştir. Trafik terör haline gelmiştir, her yıl binlerce kişi trafik kurbanı olmaktadır. Savaşta kaybedilen kişi sayısıyla neredeyse gelişmekte olan ülkelerde ki trafik kazalarında kaybedilen insan sayısı neredeyse eşdeğerdir. Emniyet teşkilatının trafik birimi olarak kural tanımazlara karşı gerekli tedbirleri almaktayız, son 1-2 aydır özellikle Türkiye çapında gece gündüz radar hız kontrolü, sürücü acısından önemli olan emniyet kemeri kontrolleri devam etmektedir.” Şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğünden Yılın trafik görevlisi seçilen, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Demir, Bölge Denetleme Şube Müdürü Tayfun Yıldırım, Polis Memuru Hasan Börekçi, Polis Memuru İbrahim Aydın’ın ödüllerini Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker taktim etti.

İl Jandarma Trafik Tim Komutanlığından yılın trafik görevlisi seçilen, Jandarma Başçavuş Göksel Üstündağ, Uzman Jandarma 5 Kademeli Çavuş Yusuf Ün, Uzman Jandarma 5 Kademeli Çavuş Yaver Baydar, Jandarma Başçavuş Ramazan Ozan Yoldaş ve Uzman Jandarma 5 Kademeli Çavuş Nedim Avcu’ya ödülünü Vali Yardımcısı Miktat Alan verdi.

Düzce Belediyesi Yılın Trafik Zabıtası Seçilen Zabıta Memuru Mustafa Akkaya ve Destek Hizmetlerinde Görevli Aydın Yurdakul’a ödüllerini Garnizon Komutanı Jan. Kıd. Albay Ramazan Akça taktim etti.

Düzce’de yılın en iyi şoförü seçilen Veysel Ural’a ise ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel sundu.

Okullar arasında düzenlenen Trafik Haftası başlıklı kompozisyon yarışmasında ilk 3’e giren öğrencilere hediyeleri İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serhat Tezsever tarafından takdim edildi.

Ödül töreninden sonra Anıtpark’ta kurulan stantlarda Trafik Polisleri tarafından trafik levhaları, radar, alkometre gibi cihazlar tanıtıldı.

Düzenlenen törende en ilgi çeken ise çocuklar için hazırlanmış olan sürücü eğitim alanı oldu.
Yılın şoförü seçilen Veysel Ural şoförlere uyarılarda bulundu.

Ural, “Bütün şoför arkadaşlara tavsiyem trafik kurallarına uyalım, kırmızı ışıkta geçmeyelim, yayalara okul önlerinde çok dikkat edelim. Garaj çıkışında öğrenciler zorlanıyor, giriş çıkışlara polis istiyorum. Yoruldukları yerde dinlenmelerini rica ediyorum, alkollü araç kullanmayalım.” Dedi. 

Haber: S. YANAR