Karayolları Trafik Güvenliği ve Karayolları Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen tören, Düzce Belediyesi önünde Polis, Jandarma trafik ve İtfaiye ekiplerinin toplanmasıyla başladı. Belediye önünde oluşturulan kortej eşliğinde açlar siren çalarak İstanbul Caddesi üzerinden Anıt Parka geldiler. Anıt Parkta düzenlenen törene Valisi Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Yazıcı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Emniyet Müdürü Ali Gezer, öğrenciler, Polis ve Jandarma trafik ekipleri katıldı. Anıt parkta düzenlenen tören, Vali Bülent Kılınç’ın Anıta çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, Ülkemize şöyle bir baktığımızda trafik kazalarında kaybettiğimiz insan sayısı Terörden çok daha fazla. Yapılan araştırmalar şunu gösteriyor ki, meydana gelen kazaların yüzde 85’ten fazlasını sürücü hataları oluşturuyor. En fazla ölümlü kaza 4 şeritli bir yol olan Tem otoyolunda aşırı hız ve arkadan çarpma şeklinde oluyor. Yine D-100 karayolu ve D-655 karayollarında Duble yol olmasına rağmen kazalar oluyor. Bunun yanında şehir içi trafiğini düzenlemekte zorluk çekiyoruz. Birçok vatandaşımız trafik kurallarına riayet etmedikleri gibi özellikle bisiklet kullanan vatandaşlarımız yolu tersten kullanarak trafiği tehlikeye sokuyorlar.” Şeklinde konuştu.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Osman Akgün günün anlamını belirtmek amacıyla yaptığı konuşmasında, İnsan, Araç ve yolun trafiğin unsurlarını oluşturduğunu belirterek,” Bu unsurlardan, sürücü, yaya ve yolculardan oluşan insanın trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi gerekmektedir. Bu kurallar demetine uyma alışkanlığı kazandırılması ise eğitim, denetim gibi yöntemlerden geçer. Kurallara uyulmuyorsa, yolcu, yaya, sürücü ve taşıtların birbirlerinin haklarını göz ardı edip, kuralların görmezden gelindiği bir ortam mevcut ise, bu kez düzenli bir trafikten değil, kargaşadan söz edebiliriz.” dedi.


Konuşmaların ardından Trafik konulu resim yarışmasından dereceye Sedanur Baki, Nilsu Yolcu ve Hacer Güzeldal’a hediyelerini Vali Bülent Kılınç verdi. Yılın Polisi seçilen Metin Akar, Bölge Trafik istasyonundan Hasan Hüseyin Kayapınar ve Otoyol Polislerinden Halit Bıyıklı’ya plaketlerini Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Yazıcı tarafından verildi. Yılın Jandarma Trafik görevlisi seçilen Suat Yolcu, Yusuf Ün ve Eyüp Yurdakul’a plaketlerini Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit verdi. Yılın Zabıtası seçilen Dursun Kap’a plaketini Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen verirken, Yılın Şoförü secilen Fahri Sezgin’e plakateni Emekli İl Emniyet Müdürü Kasım Kalyoncu verdi.


Tören protokolün Jandarma Trafik, emniyet Trafik ve Toplum Destekli Polis ve Çocuk şube amirliğince açılan stantların gezilmesiyle son buldu.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası etkinliklerinde Trafik polisleri ile birlikte İstanbul Caddesi üzerinden çocukların trafik polisliğini ve trafiği iyi anlayabilmeleri için seçilen 2 si kız olmak üzere 4 öğrenci yarım saatlik bir trafik uygulaması gerçekleştirdiler. Uygulamaya Katılan öğrencilere Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Osman Akgün tarafından hediyeler verildi.

Haber; H. KAYA