Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik haftası başladı. Yeni Belediye binası önünden Anıtpark'a kadar süren yürüyüşle başlayan kutlamalar, Anıtta düzenlenen törenle devam etti.

Törende bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, sürücü belgesi olan bütün vatandaşları duyarlılığa davet etti ve trafik kurallarına uymalarını istedi. Kılınç, “ Yıllardır her sene ortalama 10 bin vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Bu ülkemiz için büyük bir kayıp. Karayolu güvenliğini sağlamak açısından emniyet ve jandarma ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Trafik kurallarına gerektiği gibi uyulduğunda, kazaların büyük oranda azalacağını söyleyen İl Emniyet Müdürü Zekeriye Kahraman ise, Trafik kazalarının büyük bölümünün kural ihlallerinden meydana geldiğini ifade etti. Kahraman, “ Düzce il genelinde, 2008 yılı içerisinde 23 ölümlü kazada 31 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yine aynı yıl içerisinde 559 yaralamalı trafik kazasında 1153 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından yılın trafikçilerine plaketler verildi. Emniyet Müdürlüğü Kayıt Tesçil bürosunda görev yapan Polis Memuru Metin Akar'a plaketini Vali Bülent Kılınç verirken, Jandarma Başçavuş Göksel Üstündağ'a plaketini Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak verdi. Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Denetleme ve Düzenleme bürosunda çalışan Polis Memuru Metin Usta'ya Başsavcı Ekrem Yiğit, Bölge Trafikte çalışan Polis Memuru Ahmet Özgür'e de plaketini Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer verdi.

Törenin ardından hafta ile ilgili hazırlanan stand gezildi. Burada Vali Bülent Kılınç'ta kendisini trafik denetiminden geçirdi ve alkolmetreye üfleyerek alkol muayenesini yaptırdı. Muayene sonucunda Kılınç'ın alkol değeri sıfır promil çıktı.