Depremlerin ardından giderek artan bir ivmeyle gelişmesini sürdüren ve gelişmesine paralel olarak trafiğe çıkan araç sayısının her geçen gün arttığı Düzce’de sürekli olarak yaşanan kazalar bile sorunlara bir türlü çare bulunmasına vesile olamıyor.

Düzce’nin trafik ile ilgili sorunları saymakla tükenecek gibi değil. Trafik levhalarının yerinde ve yeterli sayıda kullanılması için herhangi bir çalışma yapılmamasının yanı sıra, arazinin düz olmasının bisiklet kullanımında yaygınlaşması sonucunu doğurmasına rağmen, bisiklet yolları için bir düzenleme yapılamadı. D100 ve D655 karayollarında bazıları ölüm ile sonuçlanan birçok kazanın yaşanmasına rağmen alt geçitlerin vatandaşların kullanabileceği hale getirilmesi bir türlü başarılamadı.

D100, kent merkezi, bağlantı yolu gibi kesimlerde, gerek kervan kavşağından, gerekse şehir içindeki inşaatları hafriyatları nedeniyle çamur inanılmaz  derecede arttı. Çamurun etkisiyle yolun kayganlaşması nedeniyle sık sık çoğu maddi hasarlı kazalar yaşanırken, kent merkezinin çamurdan arıtılması için artık itfaiyenin çabalarının da yetersiz kaldığı görülüyor. Özellikle Fiskobirlik kavşağı civarında yaşayan vatandaşlar artık sokağa çıkamaz hale geldiklerini söyleyerek şikayet ediyorlar.

Şehrin büyük bölümünde boş arsalar ve yol kenarlarının park olarak kullanılması da handikap yaratıyor. Bazı sokaklarda  sağlı sollu park eden araçların trafik akışının normal seyretmesine engel olurken, İstanbul Caddesi’nin tek yönlü trafiğe açılmasının ardından yol kenarının park olarak kullanılması bölgedeki esnafların yoğun şikayetlerine de neden oluyor. Belediye Başkan Vekili Mehmet Özden bu uygulamanın öncekinden sonuçları itibarıyla tek farkının otopark ücreti alınması olduğunu belirtirken, daha önce de burada araçların park ettiğini söyleyerek uygulamayı savundu.

Esnaf ise otopark uygulamasının park edenlere meşruiyet kazandırdığını, işyerlerinin önüne park eden araçlar nedeniyle iş kaybına uğradıklarını belirterek serzenişlerini dile getirdiler.

Yenikent’te ise dönüşleri, zorunlu yönleri gösteren levhalar bulunmamasına rağmen araçlara yazılan cezalar nedeniyle şikayetler geliyor. Araçlarına ceza yazılan sürücüler herhangi bir uyarı levhasının olmadığı yerde ceza yazılmasının doğru olmadığını belirterek tepki gösteriyor. Yenikent’in bir diğer sorunu da bir türlü tamamlanamayan ve kış nedeniyle köstebek yuvasına dönen bağlantı yolu...

 Uzun zamandır kangren olan trafik sorununa çözüm bulmakta il trafik komisyonu yetersiz kalırken, komisyonun ilin trafik sorunlarının bütününün ele  alınması amacıyla tespit ve değerlendirmelerin ortaya koyması ve Valiliğin de  diğer sorunlara eğilirken gösterdiği titizlik ile trafik sorununa el atmasının zamanı geldi de geçiyor.