Düzce Belediyesi ve Düzce İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde trafiğe düzen getirmesi amacıyla uygulamaya sokulacak Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)'nin kullanıma geçmesine artık sayılı günler kaldı. Ocak ayından itibaren Düzce'deki şehir içi trafiğini denetlemek için devreye girecek olan TEDES şimdiden etkisini göstermeye başladı.

Şehir merkezinde toplamda 27 noktaya kurulan kameralar henüz faaliyete geçmeden trafik kazalarında önemli bir düşüş yaşandığı öğrenildi. Özellikle uyarıcı tabelaların Düzce merkezde çeşitli yerlere konuşlandırılmasının ardından sürücülerin daha dikkatli araç kullandığı izlenimi paylaşıldı. Fevzi Çakmak Mahallesi istikametinden Eski Bolu Caddesi boyunca belli noktalara yerleştirilen tabelaların yanı sıra Kalıcı Konutlar bağlantı yolu girişinde de TEDES tabelası yerini alırken, kameralı takip sisteminin devreye sokulduğunu düşünen sürücülerin hız kurallarına uyma konusunda daha özenli olduğu düşünülüyor. Önceki aylarda meydana gelen kazalarla son 1 ay içerisinde yaşanan trafik kazaları karşılaştırıldığında yüzde 40 oranında bir azalmanın olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan yeni yılın ilk ayında uygulamaya geçecek TEDES ile 24 saat kesintisiz olarak hız, kırmızı ışık ve park ihlali denetimleri yapılacak. Kurulan kameralar sayesinde şehir içinde kurallara uymayan araçlara elektronik cezai yaptırım uygulanacak. Sitem, kentin 21 noktasında hız ve park ihlali, 6 noktasında da kırmızı ışık ihlali denetimi yapacak.