İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesine gönderilen 6 adet tablet bilgisayar yardımı ile vatandaşlar kontrol noktalarında bekletilmeden, anında sorgu yapılabilecek.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Vatandaşların sorgulama esnalarında bekletilmesi uygulamasının tamamen ortadan kaldırılması amacıyla uygulamaya konan anında sorgulama sistemi ile bu sorunun ortadan kaldırılacağını belirterek,” Şu anda bu tablet bilgisayarlardan 6 adet şehir merkezi içinde görevli ekiplerimize dağıttık. Daha önce Bölge trafik İstasyonunda bu uygulama yapılıyordu. Şimdi şehir merkezinde görevli ekiplerimiz de bu uygulamaya geçerek, sürücülerin kontrol esnasında fazla beklemesinin önüne geçilmiş olacak.”dedi.

Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, özellikle kış aylarında Düzce ovasında yoğun sis olduğunu belirterek bir dizi uyarılarda bulundu. Kahraman, Sürücülerin Kış şartlarına uygun hareket etmelerini ve uzun yola çıkacak sürücülerin kış donanımlarını araçlarında bulundurmaları gerektiğini belirterek,” Bölgemizde kışın yoğun bir sis yaşanıyor. Ekiplerimiz yoğun sisin yaşandığı anlarda tepe lambalarını yakarak kontrolleri sıklaştırıp, sürücülere sürekli uyarılarda bulunuyorlar. Son zamanlarda bölgemizde yaşanan kazalarda bir artış göze çarpmaktadır. Bunun kazaların çoğunluğunu arkadan çarpmalar oluşturuyor. Sürücülerin takip mesafelerine mutlaka uysunlar.” ifadelerini kullandı.

Düzce Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığına da değinen Kahraman, 2 bin yılında tescilli araç sayısının 25 bin olduğunu bu sayının bu gün itibarı ile 60 bin seviyesine ulaştığını söyledi. Bu rakamlara Organize sanayiye girip çıkan araçlarda eklenince bu sayının daha da arttığını belirten Kahraman, Şehir merkezinde park sıkıntısı ve araç yoğunluğundan kaynaklanan bazı sorunların yaşandığı belirtti.