Düzce’de trafik gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Trafikte yaşanan karmaşa bir yana dursun buna bir de bisiklet ve elektrikli bisikletler eklenince kazalar bir hayli fazla oluyor.

 

Dün İl Emniyet Müdürlüğü mobese kameralarına yansıyan kazaları basına dağıtmıştı. Bakıldığında bu kazaların bir çoğunun bisiklet veya motosiklerden kaynaklandığı görülüyor.

Kameralara yansıyan görüntülerde bakıldığında bisiklet ve motosiklet sürücüleri ya ters yönde ilerliyor ya da dikkatsizce bir anda yola fırlıyor. Durum böyle olunca Düzce’de kazaların bir çoğu ya bisiklet ya da motosiklet kazası oluyor.

Özellikle İstanbul Caddesi’nde tek yönde ilerleyen trafikte bisiklet sürücüleri ters yönde gelerek zaten sıkışan trafiği daha da sıkıntıya sokuyor. Sıkıntıdan ziyade bisiklet sürücüleri kendi canlarını tehlikeye atıyor.

Şehir içerisinde bisikletin ön tarafına çocuğunu bindirip yolda ilerlemeye çalışan bisiklet sürücüleri bile var. Bunun yanı sıra motosiklet sürücüleri de trafikte büyük tehlikeler saçmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İl Emniyet Müdürlüğü bilindiği gibi motosiklet sürücülerine ceza olarak kask hediye etmişti ve trafikte kurallara uymaları konusunda uyarmıştı.

Ama bu uyarılara motosiklet sürücüleri aldırış etmiyor gibi görünüyor.

Haber; S. KAŞKIR