30 MART yerel seçimlerinde bir çok yerde oy sayımında tepki ve şüphelere yol açan elektrik kesintilerinin nedenini "Trafoya kedi girdi" diye açıklaması tartışma yaratan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün yapılan seçim için elektrik dağıtım şirketlerine yazı göndererek olumsuzluk yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.


Bu kapsamda SEDAŞ 10 veya 24 Ağustos Pazar günü 12. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir dizi önlem aldı ve herhangi bir olumsuzluğa karşı kriz masası oluşturdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TEDAŞ, EPDK ile Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce Valiliklerine ileterek, gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.


Seçimlerde oy kullanma, oy sayımı, tasnif ve açıklanması süreçlerinin sağlıklı yapılması açısından elektrik arzında hiçbir sorunun yaşanmaması konusunda SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) İşletme Bakım Grup Müdürlüğü tarafından sahada enerji kesintisinin olmaması için gerekli önlemlerin alındığı açıklanırken, SEDAŞ’ın hiçbir programlı bakım çalışması da yapmayacağı ve bu amaçla da kesinti gerçekleştirmeyeceği belirtildi. 7/24 görev yapan ekiplerini ve araç havuzunu, malzeme ambarlarını SEDAŞ sürekli hazır tutacak.

 

Haber;S.Kaşkır