Düzce'nin geleceği adına önem taşıyan bir seçim olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için geri sayım sürerken, heyecan da giderek tırmanıyor.

Aday bolluğu yaşanıyor
Aday bolluğu yaşanan seçimler öncesi üyelerin desteğini almak için harıl harıl çalışan adaylar, işyeri ziyaretleri ve sosyal medya paylaşımları ile kendilerine destek arıyor. Yeni dönem için güçlü bir çok adayın olması rekabetin yüksek olacağını kanıtlarken, aşılması gereken ilk adım olan komite seçimleri öncesi yaşanan ziyaret trafiği baş döndürüyor. Yönetime aday olabilmek için ilk olarak meslek komitelerinden seçilmek gerekiyor.

Artık laf değil proje isteniyor
Kulislerde sürpriz adayların da çıkabileceği konuşulan bu süreçte şimdilik 11 sektörden 9'unda çift liste olduğu biliniyor. Düzce'deki sanayici ve iş insanlarının sık sık kapısının çalındığı şu günlerde geçmiş dönemlerden dilleri yanan üyeler de artık vaadlere daha temkinli yaklaşıyor. Düzce sanayisinin gelişmesini ve işverenlerin yaşadığı sıkıntıların asgariya düşürülmesi beklentisinden hareketle, oda yönetimine aday olanların artık laf değil proje üretmesi isteniyor.

"Düzce'ye fayda sağlayacaklar gelsin" beklentisi
Meclis ve oda yönetimi arasında yaşanan sorunların oda işleyişini nasıl olumsuz yönde etkilediğine şahit olan iş dünyası, bu kez hata yapmak istemiyor. Kıran kırana bir rekabete sahne olacak seçimlerde oy kullanırken, Düzce'ye fayda sağlayacak kişilerin yönetime gelmesi düşüncesiyle hareket edileceği en sık vurgu yapılan nokta oluyor.

"Değişim" kuvvetli ihtimal
Tüm bu beklentilerin ışığında özel sektörü temsil eden çok önemli bir kuruluş olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda yeni dönemde yola bilinen yüzlerle değil "değişim" denilerek devam edileceği kuvvetli ihtimal olarak görülüyor.

Haber: C.ÜSTÜNER