Gündemde yer alan 29 Mart yerel seçimleriyle birlikte bir seçimde 17 Ocak'ta Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak. Seçimlere katılacak olan meslek grupları arasında çalışmalar devam ederken, TSO seçimleri 17 Ocak 2009 Cumartesi günü 18 Temmuz Spor Salonu'nda yapılacak.

Seçimler de 2850 üye 8 grup altında oy kullanacak. Seçimler yaklaşırken, daha önce açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Metin Büyük, bütün üyelerin TSO'ya sahip çıkmasını istemiş ve seçimlerde kimsenin şikayet etme hakkı olmaması gerektiğini ifade etmişti.

TSO Başkanlığı için tekrar aday olabileceğini de söyleyen Büyük dışında başkanlık için, Şaban Yılmaz, Nusret Özsoy ve Ümit Özmen'in de isimleri gündeme gelmişti.

17 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 8 grup bulunuyor. 1. grup; Finans-Danışmanlık-Sigorta, 2. grup; İnşaat-Hafriyat İşleri, 3. grup; Orman Ürünleri, 4. Grup; Metal-Kimya-İlaç, 5. grup; Beyaz Eşya Perakende, 6. grup; Motorlu Kara Taşıtları, 7. grup; Tekstil-Giyim ve 8. grup; Tarım-Ormancılık'tan oluşuyor. Seçimlerde 8 gruptan 3'er meclis üyesi olmak üzere toplam 24 meclis üyesi seçilecek. Yapılacak seçimlerin heyecanlı geçmesi beklenirken seçimler sonrasında nasıl bir tablo oluşacağı da merak ediliyor.