Düzce, 2009 yılı itibariyle seçim atmosferine girdi. 2009 yılının ilk seçimi ise TSO'da yapılacak. TSO Seçimleri'ne 1.gruptan katılan Finans-Danışmanlık-Sigorta temsilcileri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi İl Başkanı Ertan Taşlı, Öncü TV Haber Koordinatörü Mehmet İbrahimoğlu ve İşadamı Ali Bayraktar, TSO üyelerinin verecekleri kararın Düzce için hayırlı olması temennisinde bulunarak tüm üyeleri oy kullanmaya davet etti.

Ertan Taşlı, Mehmet İbrahimoğlu ve Ali Bayraktar, seçimler için bugün son gezilerini yaptı. Seçimlere esnaf teşkilatı olarak girdiklerini belirten Ertan Taşlı, “Ticaret ve Sanayi Odası gibi büyük bir oda da esnaflarında söz hakkı olması için seçimlere girdik. Çünkü esnaf odaları seçime girmiyor ve bizde kooperatif olarak onları temsil etmek için bu seçimlere katıldık. TSO Meclisi'nde bulunarak bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. “ ifadelerini kullandı.

Taşlı, yarın yapılacak seçimlerin güzel bir havada geçeceğine inandığını da söyleyerek “Seçimlerde 8 grup yer alacak. Bu grupların içinde bizde bulunuyoruz. Seçimlerin güzel bir atmosferde geçeceğine inanıyorum. Böyle bir yarışta neler olacağını yarın hep beraber göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Yarın yapılacak seçimlerde 8 grup yer alırken bu gruplardan seçimlere 3'er meclis üyesi olmak üzere toplam 24 meclis üyesi seçilecek. 24 meclis üyesi arasından seçilecek meclis başkanının ardından yönetim kurulu seçimleri yapılacak ve yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı bu seçimlerden sonra belli olacak. Seçimler yarın saat 09.00'dan itibaren 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak.