Çakır'ı kararından döndüren teklif

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği koltuğunu kimin oturacağı AK Parti'de yeni bir kriz yarattı. AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ile Fevai Arslan'ın Genel Sekreter Yardımcısı olan Selim Metin'i getirmek istediği bilinirken diğer vekiller Osman Çakır ile İbrahim Korkmaz bu isme sıcak bakmıyordu. Ancak son yaşanan gelişmeler Çakır'ın da Kaşıkoğlu safına geçmesiyle sonuçlandı. Milletvekilliği görevine geldiğini günden bu yana Mustafa Ezer yönetimindeki Akçakoca teşkilatı ile anlaşamayan Osman Çakır'ın, geçtiğimiz günlerde ilçe yönetiminin komple istifasıyla yeni yönetim oluşturma isteğinin önü açıldı. Ancak iddialara göre İl Başkanı Kaşıkoğlu, yeni yönetim oluşturma vizesi karşılığında Çakır'a, genel sekreterlik için Selim Metin adının altına imza atmasını istedi. Çakır da memleketi Akçakoca'da istediği bir yönetimle seçim çalışmaları yapmak için bu isteği geri çevirmedi.

Korkmaz Metin'e karşı

Milletvekili Korkmaz cephesinde ise değişen bir şey söz konusu değil. Selim Metin ismine şiddetle karşı çıktığı bilinen Korkmaz, gerekçe olarak ise yıllardır köylerdeki sorunlara çözüm bulunamamasını gösteriyor. Genel sekreter kadar yardımcısının da yönetim ve idarede önemli bir rol üstlendiğini savunan Korkmaz, Selim Metin'in genel sekreterliğe uygun olmadığını görüşünde ısrar ediyor. Düzce İl Özel İdaresi'nde uzun süredir yönetim eksikliği ve yetersizliği yaşandığını düşünen Korkmaz, bu nedenlerle her yıl önemli bir bütçenin idare edildiği kurumun başına daha yararlı olacak bir ismin gelmesini istiyor.

TSO'dan sonra Genel Sekreterlik

Kaşıkoğlu ve Arslan'ın tüm ısrarlı girişimlerine karşı geri adım atamayan Milletvekili Korkmaz'ın bu tutumu, uzlaşı sağlanmasının önüne geçerken 2. kez vekaleten atama yapılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteliği'ne oturacak isim Kaşıkoğlu-Korkmaz krizinin kazananını da gösterecek. Uzun süredir AK Parti'de hararetli tartışmalara ve pazarlıklara sahne olan genel sekreterlik konusunda Selim Metin için bastıran AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun bu tutumu, "TSO seçimlerinden sonra genel sekreterlik" yorumunu da beraberinde getirdi. 

Selim Metin kimdir?

2 Mayıs 1975 yılında Düzce’de doğan Selim Metin; ilk, orta ve lise eğitimini Düzce’de tamamladı. Uzun yıllar Çilimli'ye bağlı Pırpır Köyü'nde imamlık yapan Metin devlet memuru olduktan sonra, 2002 yılında Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yüksek Okulu Mahalli İdareler ve 2004 yılında İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2006 yılında Almanya'nın Hannover şehrinde görevli olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında Düzce-Çilimli İlçe Özel İdare Müdürlüğüne, 2009 yılında'da Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığına atandı. Selim Metin, evli ve iki çocuk babasıdır.




Haber: C. ÜSTÜNER