22-28 Şubat vergi haftası nedeniyle il defterdarlığının ziyaretleri
sürüyor. Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden il defterdar vekili Fuat Yıldırım TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük'le görüştü.
Düzce'de bulunan mükellefler hakkında bilgiler veren yıldırım tahakkuk eden verginin tahsilatında bir takım sıknıtılar yaşadıklarını dile getirdi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin büyük ise: “ Verrgi haftasını en içten dileklerimiz ile kutluyoruz. Bize söylediğiniz rakamlardan anlaşılıyorki Düzce büyüyor. Bizim de bu rakamlar dışında 4223 adet şirketimiz bulunuyor. Bana göre küçümsenecek rakamlarda değil. Düzce'miz ilerleyen günlerde hak ettiği yere gelecektir. Biliyorsunuz ki bir deprem zamanından beri geliyor. Yavaş yavaş kendini geliştirecek düzeye gelecek. Halen düzce'ye yatırımlar devam ediyor. Bugün iki iş adamı ile birlikte vali beyi ziyaret edeceğiz. Düzce'mizin gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çok çalışıp çok para kazanıp vergimizi ödemek istiyoruz. Kazandığımız paranın yasal olarak vergisini ödemek istiyoruz. Ödediğimiz vergiler doğrultusunda ise devletimizin gelişmesini istiyoruz. Bizler vergilerimizivermezsek devletimizde gelişimini sağlamayacaktır dedi.
TSO ziyaretinden sonra Düzce Esnaf ve Sanaatkarlar odaları birliğini ziyaret eden defterdar ve beraberindekiler DESOB başkanı Mustafa Kayıkçı şehir dışında olduğu için başkan Vekili Metin Çevik'le bir süre görüştüler il defterdarı vergi haftasının öneminden söz ederek Düzce'nin genel durumu hakkındada bilgiler verdi.
DESOB Başkan Vekili Metin Çevik ise “Bizim odalarımıza bağlı işyerlerinin vergi borçlandırılma durumlarını biz takip ediyoruz. Bu durumda da bizden beklediğiniz bir konu varsa her türlü yardıma hazırız dedi.