Ticaret ve Sanayi odası meclis toplantısı dün akşam meclis üyelerinin katılımıyla Ticaret ve Sanayi odasının toplantı salonunda gerçekleştirildi. 13. kez TSO Başkanı Fahri Çakır’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu oda mizanı onaylanmadı. Önergeler bölümünde odanın ihtiyacı olarak alınması talep edilen projeksiyon cihazı, oda arşivinin taşınması gibi konularda istenilen bütçeler toplantıda tartışmalara neden oldu.

Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olan fakat 7 Nisan'da YSK'ya verilen listeye giremeyerek aday gösterilmeyen Ertan Taşlı, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis toplantısında Meclis Başkanlığına bir döndü pir döndü. Geçmiş toplantılarda daha çok suküneti sağlama çabasıyla akıllarda kalan Taşlı, bu kez sazı eline aldı. Başkan Fahri Çakır ve Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz'a karşı içindekileri döktü. Toplantıda oda faaliyetlerini anlatmak üzere kürsüye çıkan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, önereceği fasıllar ve önergeler için destek istedi. Konuşmasını başlıklar halinde devam ettiren Çakır, TSO’nun kullanım yerleri ile ilgili de bilgi vermesinin yanı sıra mevcut gelişmelerle ile ilgili çalışmaları da aktardı.

ORGANİZE SANAYİ BAĞLANTI YOLUNUN DURUMU

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır Organize Sanayi Bağlantı Yolu ile ilgili gelen soruya ise Kamulaştırma çalışmalarının bittiğini, herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Çakır, çalışmalarda ihale sürecine gelindiğini ifade ederek Düzce terminali otoban bağlantısı ile birlikte organize sanayi bağlantı yolunun da eş zamanlı olarak 2015 yılı bitmeden açılacağını belirtti.

Toplantıda söz alarak sitemlerini dile getiren Tuncay Şahin, Sanayici ve esnaf olarak izleme komitesi kurulması gerektiğini ve TSO başkanı Fahri Çakır’ın Otoban bağlantı yoluyla ilgili gerekli özeni göstermediğini belirtti.

TAŞLI, BAŞKAN ÇAKIR VE DANIŞMAZ’A YÜKLENDİ

Toplantının ilerleyen dakikalarında başlangıcından itibaren olması gerektiği gibi hareket eden TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, kendisini daha fazla kontrol altında tutamayarak önce Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz’a ardından Başkan Fahri Çakır’a yüklendi ve bir hayli ilginç sözler sarf etti.

SANAYİCİ KALDIRAMAZ!

Meclis Üyesi Bilal Türkan, belediyenin uyguladığı atık bedel fiyat tarifesinde miktarın yüksek olmasını eleştirerek zaten 4.Bölgede olduklarını söyleyerek bu bedelleri sanayicilerin kaldıramayacağını söyledi ve meclis kararı alarak bölge idareye gidelim önerisinde bulundu.

DANIŞMAZ’A SERT ÇIKTI

Daha önce odasına kamera koyduran ve kendisini izleyen Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz’la ilgili konuşan Meclis Başkanı Ertan Taşlı, “Benim odama kamera koyduran arkadaş şimdi de TOBB’a yazdığımız yazıların ulaşmasını engellediği gibi personele mobing uyguluyor. Bir meclis başkanının yazılarını okumaya yönetim kurulu başkanının yetkisi yoktur ve yetkisi buna yetmez. Herkes haddini bilecek dedi.

TAŞLI’DAN ÇAKIR’A: DANIŞMANINI DENETLE!

Taşlı daha sonra ki bölümde ise Başkan Fahri Çakır’a dönerek “Sen bize hesap soracağına önce odaya hiç gelmeyen ve ayda 7 bin lira maaş verdiğiniz danışmanını denetle” dedi.

KOMİK OLAN NE!

Oda arşivinin taşınması için okutulan önergede istenilen 7 bin TL’lik miktarı fazla bulan Meclis Başkanı Ertan Taşlı, ‘Arşiv sanırım Azerbaycan’a taşınacak’ çıkışı Başkan Çakır’ın keyfini oldukça kaçırdı. Çakır, Taşlı’nın söylemi üzerine salondaki gülüşmelere ‘Ne var bunda komik olan?’ diyerek yanıt verdi.

Toplantının sonunda ise fasıllar meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

Haber:Y.SEVER