TSO Başkan vekillerinin kim olacağı krizi AK partinin dün odaya yaptığı ziyaretle çözüldü. Ertan Taşlı, Selahattin Esen ve Metin Kaşıkoğlu'nun müdahil olması sonucu yardımcı koltuğunun biri Danışmaz'ın oldu.

Asıl amaç krizi aşmak

Bu sürece nasıl gelindi? Yönetim kurulu üyeleri belli olmasına karşın hala oda yönetiminin görev dağılımı yapmaması "Yeni bir kriz mi?" yorumlarına neden olmuştu. İlk olarak Mehmet Danışmaz ve Murat Saydam'ın adı başkan vekilliği için geçerken AK Parti il yönetimindeki bazı isimlerin bu iki isimde uzlaşı sağlayamaması nedeniyle odada görev dağılımı yapılamadığı öne sürülmüştü. İşte AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun odaya yaptığı ziyaretin asıl amacının da bu krizi aşmak olduğu, önce Ertan Taşlı ve Fahri Çakır ile yaptığı görüşmeden Mehmet Danışmaz'ın başkan vekilliği görevine getirilmesini istedi. Buna göre; AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun ziyaretinin ardından yönetim de alelacele toplantı yaparak görev dağlımını yaptı. Kamuoyuna başkan vekillerinin Mehmet Danışmaz ve Murat Öz olduğu yönünde bilgi verdi. Daha ilk günden Fahri Çakır'ın teslimiyetçi tavrıyla oda başkanlığını Ertan Taşlı'nın yapacağı belli oldu.

Danışmaz'a "Tamam" dedi

TSO'ya siyaset bulaştığı iddialarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Şimdi de Oda Başkanı Fahri Çakır'ın, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Başkan Yardımcısı Selahattin Esen ve Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın baskıları sonucu Mehmet Danışmaz'ı başkan vekilliği görevine getirdiği konuluşuyor. Başkan seçilmeden önce Ertan Taşlı, Selahattin Esen ve Metin Kaşıkoğlu'nun öncülüğünde 18 üye ile yapılan toplantının bir benzeri ile karşı karşıya kalan Fahri Çakır, Milletvekili Fevai Arslan ile yakın ilişkisi olduğu bilinen Abdülkadir Albayrakoğlu yerine Taşlı'nın istediği ve Selahattin Esen'in de desteklediği Mehmet Danışmaz'ın başkan vekili olmasına "Tamam" dedi. Seçim gününden bu yana sürekli siyasi müdahale olduğu yönünde tepkiler gelen Düzce TSO'da krize neden olan başkan vekillerinin kim olacağı konusu, AK Parti'nin odayı ziyareti sonrası çözüldü.

Haber: C. ÜSTÜNER