Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında 2009 Yılı başında yapılacak seçimler için hazırlıklar başladı.

Oda başkanlığı yapılacak Oda Meslek Komiteleri ve Oda Meclis seçimlerine seçmen olarak katılmak için vergi mükellefi olma şartı arandığına dikkat çekerek üyelerin vergi kayıtlarını kontrol ettirmesi gerektiğini açıklarken . yönetime aday olanlar ise liste hazırlıklarına başladı. Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetiminde görev almak isteyen işadamları listelerini hazırlarken, oluşacak yeni meclis ve yönetimde önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Mecliste zaman zaman yaşanan tartışmalar ve ardından gerçekleşen istifalar yüzünden sıkça gündemde kalan Ticaret ve Sanayi Odası yaklaşan seçimler nedeniyle uzun bir süre daha gündemi meşgul edeceğe benziyor. Seçimlere katılmak isteyen üyeler için çağrıda bulunan Oda yönetimi Üyelerin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtlarının 19 Aralık 2008 Cuma günü mesai bitimine kadar incelemeye açık olduğunu ve hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların dilekçe ile yapılması gerektiğini açıkladı.

17 ocak tarihindeki seçimler için 8 meslek grubunda toplam 2854 üye oy kullanacak.

1. grupta 368 üyeli finans,danışmanlık, sigorta ve basın, 2. grupta 493 üyeli inşaat,hafriyat işleri , 3. grupta 271 üyeli orman ürünleri, 4.grupta 221 üyeli metal,kimya ilaç, 5. grupta 286 üyeli beyaz eşya perakendecileri, 6. grupta 433 üyeli motorlu kara taşıtları, 7. grupta 243 üyeli tekstil ve giyim, 8. grupta da 539 üyeli tarım ve ormancılık dallarında faaliyet gösterenler oy kullanacaklar.

Yaklaşan seçimler nedeniyle üye aidatlarının ödenmesi hususunda da artış yaşanması beklenirken seçimler için çok sayıda liste hazırlığının olması ve bazı meslek kollarının birleştirilerek kapatılması seçimlerin yine kıyasıya bir mücadeleye sahne olacağını gösteriyor.