Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri yaptıkları toplantıda son günlerde ortaya çıkan ekonomik tabloyu değerlendirdiler.

 

Düzenlenen toplantıda gelişmeleri değerlendiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, konuşmasına petrol fiyatlarında yaşanan tırmanışla başladı. Petrol fiyatının 138 dolar civarında olduğunu belirten Büyük, Uluslar arası piyasaların diken üstünde durduğunu, Ülkemizin petrol ve doğal gaza 2008 için 34-40 milyar dolar ödemek zorunda kaldığını dile getirdi.

 

Petrol fiyatlarının bu önlenemez yükselişine karşılık Türkiye’de petrol tüketimi konusunda bir tasarruf kampanyası başlatılması gerektiğini dile getiren büyük,  Hükümetin, sivil toplum örgütleri ve medya işbirliğiyle yapacağı yönlendirmeler ile bireysel ve toplumsal olarak halkın akaryakıt kullanımında tasarrufa gitmesinin  sağlanabileceğini söyledi.

 

 

 Petrol fiyatlarının her gün yeni bir rekor kırdığına dikkat çeken Büyük, ülkesini seven duyarlı her vatandaşın ben ne yapabilirim diye sorması gerekir diyen Büyük, düğün şampiyonluk gibi olayları kutlarken gösterişli konvoylarla yakıt tüketiminin pompalandığını dile getirdi.

 

 

‘En büyük asker bizim asker ama en büyük petrol kuyuları bizim değil’ diyerek sözlerini sürdüren Büyük, en büyük cari açığın ülkemizde olduğunu ve acilen tedbir alınması gerektiğini ifade etti.