15 Temmuz kalkışması sırasında kendisini sözde "Bolu ve Düzce sıkıyönetim komutanı" ilan ederek geçici görevle bulunduğu Hakkari'den darbe girişiminde etkin rol oynadığı iddiasıyla tutuklanan Tuğgeneral İsmail Güneşer'in teşebbüs öncesi komutanlığını yaptığı Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı ile ilgili sürpriz gelişme... Darbe teşebbüsü sırasında askeri birliklerin kışladan çıkmasına karşı iş makineleri ve beton bloklarla barikat kurulan D-100 karayolu üzerinde bulunan 2. Komando Tugay Komutanlığı’nın kurulu olduğu 3 milyon metrekarelik arsayı almak için Bolu Belediyesi harekete geçti. 

"TUGAYIN İL DIŞINA ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Konuya ilişkin Bolu basınına açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, arsayı almak için Genel Kurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığına müracaatta bulunduklarını belirterek, “Bu yer bizim için çok önemli. Tugayın il dışına çıkmasını ve orada konuşlanmasını istiyoruz. Arsaya da biz talibiz. Şu anda Genel Kurmay ve Milli Savurma Bakanlığı talebimize karşı çıkıyor. Buna karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise bize bir yazı göndererek, “Belediyelerin istediği askeri bölgeler var ise bunları bakanlığımıza bildirin gerekeni yapalım deniliyor” bizde bakanlığa 2. Komando Tugayı için bildirimde bulunacağız. Yani bir bakanlık istemiyor ama bir başka bakanlık istiyor.” dedi.

"DİSNEYLAND’I BOLU’YA GETİRECEĞİZ"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerin en büyüğü olacağını söylediği Tugay’ın yerine ise Disneyland yapılacağını belirtti. Arsanın kendileri için önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu arazi bizim olunca o bölge çocuklarımız için en büyük eğlence merkezi haline gelecek. Yani Disneyland’ı Bolu’ya getireceğiz. Ayrıca, aynı bölge içerisine Türk sinema sektörüne en büyük katkıyı da biz yapacağız. Bölgeye çok sayıda film setleri ve platolar oluşturacağız.” şeklinde konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER