İngiltere’de kendisine saldıran PKK yandaşlarına direnen Düzceli Fethiye Üçüncü Kubal hem Türkiye’yi hem de Düzce’yi gururlandırdı.
Olay, İngiltere’nin Londra kentinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İngiltere ziyaretinde kendisini görebilmek için elinde Türk Bayrağı ile caddeye inen Fethiye Üçüncü Kubal, polisi atlatan PKK yandaşlarının saldırısına uğradı. Üçüncü Kubal, PKK’lı teröristlerin tüm çabalarına rağmen Türk Bayrağı’nı almalarına izin vermedi. İngiliz polisi ise Türk bayrağını yere atmak için vatandaşlara saldıran PKK yandaşlarına müdahale etti.

“PKK'lılar dedikleriniz benim o Şerife Bacıma, Nene Hatun'uma bakın söz geçiremiyor”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK’lı teröristlerce saldırıya uğrayan Fethiye Üçüncü Kubal’ı arayarak kendisine teşekkür etti.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Bugün kendisini telefonla aradım, tebrik ettim. 'Bu asrın Nene Hatun'usun, Şerife Bacı'sısın.' İşte bu PKK'lılar dedikleriniz benim o Şerife Bacıma, Nene Hatun'uma bakın söz geçiremiyor. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor. Olay bu kadar açık, net" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ailesinin Artvin Hopa’dan göç ettiği Üçüncü Kubal’ın Düzce’de doğup büyüdüğü ve bir süredir İngiltere’de yaşadığı öğrenildi.

Haber: Ö.YILMAZ