Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan ve onu, ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 79. yıldönümünde, Düzce Doğa Okulları ve Düzce Doğa Anaokulu tarafından düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı. Velilerin yoğun katılım gösterdiği programlarda duygu dolu anlar yaşandı. 

Milli yas ilan ettiğimiz bugünde bayrağını yarıya indiren Düzce Doğa Okulları öğrencileri saatler 09:05’i gösterdiğinde Ataları ve ebediye intikal etmiş tüm şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nı okudu.








Okul bahçesindeki törenin ardından anma programı, Düzce Doğa Okulları Egemen Konferans Salonu’na devam etti. Burada, Doğalı öğrenciler, şiirler ve marşlar okudu. Okulun müzik öğretmeni Burcu Bayrak eşliğinde Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendiren öğrenciler, “Nasıl Söylerim Atatürk’üm Öldüğünü?” isimli şarkıyı ise işaret diliyle ifade etti.

Resim sergisi muhteşem törenle açıldı
Düzce Doğa Okulları’nın Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla açtığı resim sergisi ise AVM’de Düzceliler ile buluştu. Serginin açılışına Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak ile Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı katıldı. Öğrenciler, okulun resim öğretmenleri Nur Boran ve Hüner Taşkıran öncülüğünde çizdikleri resimleri sergiledi. Lise öğrencileri ise okulun müzik öğretmeni Burcu Bayrak önderliğinde hazırlanan enstrümanlarla Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirdi.







“Bizi her zaman onurlandırdı”
Sergi açılışını yapmasının ardından konuşan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit şu ifadelerde bulundu:

“Bugün Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin yıldönümündeyiz. Sabah çelenk sunumu ardından Belediye Kültür Merkezi’nde programımızı gerçekleştirdik. Şimdi de burada Doğa Okulları’mızca hazırlanan resim sergisini açtık, gezdik. Burada öğrencilerimizin grup olarak ve bireysel olarak yaptıkları çok güzel bir sergi. Gerçekten 10 Kasım’ın anlamına uygun. Ben çalışmalarından dolayı başta okulumuzun yöneticilerini, öğretmenlerimizi ve emek veren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Doğa Okullarımız başarılarıyla, sosyal faaliyetlerle bizleri her zaman onurlandıran kurumumuz. Başarılarının devamını diliyorum.”
Düzce Doğa Okulları öğrencilerinin hazırladığı sergi alışveriş merkezinde iki gün boyunca halkın beğenisine sunulacak.

Minikler duygulandırdı
Düzce Doğa Okulları Anaokulu öğrencileri ise hazırladıkları anma töreni ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Atalarını anan minikler gösteriler hazırladı, marşlar okudu ve Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirdi.







Haber: Ö. YILMAZ