Başbakan Davutoğlu Başkanlığı’nda Ankara’da Ak Parti 98. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, beraberinde Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Günal ve İl Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç ile genel merkez tarafından her ay yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı için Ankara’ya gitti.


AK Parti Genel Merkezi’nde 98.’si yapılan olan toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık etti. Her ay düzenlenen toplantılarda, belediyelerin, halkın ve teşkilatın talep, görüş ve düşünceleri, katılımcılar tarafından bizzat Başbakan ve Bakanlara iletme fırsatı bulundu.


AK PARTİ’DE İLK


Toplantıda katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Başbakan Davutoğlu, MYK'da alınan yeni kararı paylaştı. Bundan böyle AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın Ankara'da yapılmacağını açıklayan Davutoğlu, "Toplantılar, her ay dönüşümlü olarak Türkiye'nin batısında, doğusunda, kuzeyinde, güneyinde, ortasında; her yerinde yapılacak" dedi.


Davutoğlu konuşmasında ayrıca Suriyeli mülteciler ve Esad konusunda CHP ve HDP'yi eleştirdi. Çözüm süreci hakkında da sert bir açıklamada bulundu. Davutoğlu, “Çözüm süreci yereldir. Çözüm süreci özgündür başkaları ile karşılaştırılmaz. Konforlu odalarda ahkam kesenler gerçek anlamda vatanperverliği, milliyetçiliği temsil edemezler.” diye konuştu.

 

HABER:S. KAŞKIR