Gönül Elçileri Projesinin 6. tanıtım toplantısı Vali Adnan Yılmaz'ın eşi Aysel Yılmaz koordinatörlüğünde Düzce Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya protokol eşlerinin yanı sıra, gönüllü elçi olmayı kabul eden kadınlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zeki Yıldırım projeyi anlatırken, devlet koruması altında olan çocukların maddi olarak tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Yıldırım, projenin amacının devlet koruması altındaki çocukların aynı zamanda aile sıcaklığını yaşaması olduğunu belirtti. Yıldırım, “ Düzce'de 160 tane devlet koruması altında olan çocuğumuz var. İlimizde bir erkek yetiştirme yurdu, 0-18 yaş aralığındaki kız çocuklarının bulunduğu sevgi evleri, ayrıca 7 tane çocuk evi var. Bizim bu projeyle amacımız çocukların manevi ihtiyaçlarını karşılamak." Dedi.

Projeyi tanıtan slayt gösterisinin ardından, proje ile ilgili olarak konuşmalar yapıldı. Zaman zaman göz yaşları konuşmaların bölünmesine neden oldu.

Vali Yılmaz’ın eşi Aysel Yılmaz, Düzce'de ilgiye muhtaç 160 çocuğun bulunduğunu belirterek, gönül kervanına katılarak bir başlangıç yapılabileceğini vurguladı.

Yılmaz, “Bizler örnek olmalıyız. Çocuk yuvalarını ve huzur evlerini ziyaret etmek için kendimize bir takvim belirlemeliyiz. Altın günümüz var, akraba günümüz var bir de çocuk esirgeme günümüz olsun." Dedi.

Yılmaz, tüm kadınları bu projeye destek vermeye davet etti.