Memurlar ve hükümet arasında zam pazarlığı devam ederken, zam teklifinden tatmin olmayan sendikalarda grev hazırlığında. 21 Mayıs’ta tatmin edici bir teklif alamamaları halinde 23 Mayıs’ta yurt genelinde iş bırakma hazırlığında bulunan Kamu-sen ve KESK sendikaları için Eğitim İş Düzce İl Başkanı Zeki Bayram destek çağrısında bulundu.
3+3 teklifini şiddetle reddediyoruz
“3+3 teklifini şiddetle reddediyoruz” diyen Bayram, temel ihtiyaçlara yapılan zam oranının tüm çalışanların maaşlarına yansıtılması gerektiğini savundu.
Bayram“AKP’nin Türkiye ekonomisi ile ilgili halka çizdiği pembe tablo doğru ise; Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Eğitim İş sendikası büyümeden payını istemektedir. Elektriğe, doğalgaza ve temel ihtiyaç maddelerine yapılan zam oranı kadar, yani en az %25 oranında zam verilmesini ve bu zammın asgari ücretliye, memura, emekliye, işçiye ve tüm çalışanlara yansıtılmasını istiyoruz.”dedi.
Memur Sen Konfederasyonunu uyarıyoruz
23 Mayıs’ta tüm konfederasyonları iş bırakma eylemine davet eden Bayram, henüz greve katılma kararı vermeyen Memur-Sen’i de uyardı.
Bayram,“Diğer konfederasyonlar Türkiye Kamu Sen ve KESK ile birlikte ortak bir günlük iş bırakma eylemine gidiyoruz. Memur Sen Konfederasyonunu da uyarıyoruz. Gelin Hükümetin 3+3 dayatmasına karşı ortak tepkimizi ortaya koyalım. Yoksa tüm kamu çalışanların nazarında eylem kırıcı olarak görüleceksiniz.Gelin tüm konfederasyonlar olarak aramızdaki etnik, dini, siyasi, örgütsel her türlü farklılığı bir kenara bırakarak, sınıf temelinde birleşelim, Emek Cephesi oluşturalım, tarihini ve süresini birlikte belirleyeceğimiz GREV’İ örgütleyelim, ILO sözleşmelerine dayalı haklarımızı kullanalım, haklarımızı meydanlarda söke, söke alalım.”diye konuştu.

Bayram, ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı’nın anlamının dışına çıkarılmasını kabul etmediklerini ifade ederek  19 Mayıs sabahı Belediye Meydanından Anıtpark’a yapılacak olan yürüyüşe sendika üyeleri olarak bayrakları ile katılacaklarını belirtti.

Haber; S. KAŞKIR