Ak Parti seçim beyannamesini açıkladı. Ankara Arena’da düzenlenen seçim beyannamesi ve belediye başkan adayları tanıtım toplantısında seçim beyannamesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından okundu ve belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtıma Düzce AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş ve ilçe belediye başkan adayları da katıldı.

AK PARTİ TARİHİNDE BİR İLK

İlk kez yerel seçimlere yönelik seçim beyannamesi yayınlayan partide Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan 30 Mart 2014 Yerel Seçim Beyannamesi 5 ana başlıktan oluştu. Beyannamede
Katılımcı Belediyecilik
Kültürel Belediyecilik
Sosyal Belediyecilik
Çevre Dostu Belediyecilik ve
Hizmet Belediyeciliği başlıkları yer aldı.

5 ANA BAŞLIKTAN OLUŞUYOR

Açıklanan beyannamede yer alan ana başlıklar şu şekilde özetlendi; Katılımcı belediyecilik; Her belediye, yaşayanlar insanlar ve kanaat önderleri ile işbirliği içinde olmalıdır. Kültürel belediyecilik; Kültür ve sanat merkezlerinden, meslek edindirme kurslarına kadar gençlerin bilgilerini arttıracak deneyimler yaşatılmalı, kültür ve medeniyet şehirlere aktarılmalıdır. Sosyal belediyecilik;Sosyal yardımlara ağırlık verilerek, yoksullara, çocuklara, engellilere, şehit yakınları ve gaziler belediye başkanının emaneti gibi görülmelidir. Çevre dostu belediyecilik: Çevre konusunda çok büyük hassasiyet gösterilmeli, kişi başına düşen ağaç miktarı arttırılmalıdır. Hizmet belediyeciliği; Su, çevre temizliği, ulaşım ve kanalizasyon gibi çevreyi ilgilendiren konular akılcı çözümler üretilmeli, şehirlerin altyapı sorunlarına önem gösterilmelidir.