Çiftçinin ürettiği ürünü satıcıya ulaştırırken arada haksız kazanç sağlayanlara karşı çiftçiyi bilgilendirmek amaçlı gezilerine devam eden heyet bugün Konuralp Belediyesinin misafiri oldu.

Tüm Tüketciler Kooperatifi Üyelerinden, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görevli Profosör Doktor Mustafa Kara yaptığı açıklamada; “Üreticilerin ürünlerini satarken, aracılara ve tefecilere paralarını kaptırmamaları için varız. Çiftçinin ürettiği ürünü direkt satıcıya ulaşmasında çiftçiye yardımda bulunuyoruz. Aracılar çok olduğunda çiftçinin kazancı emeğinin karşılığı olmuyor. Aynı zamanda ürünün fiyatı da artıyor. Durum böyle olunca tüketicide ürünü pahalı olduğu için almak istemiyor. Bizde arkadaşlarla bu dengeyi sağlamak amacı ile çiftçileri gezerek bilgilendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha öncede Düzce'de çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Kara, Gölyaka ve Çilimli'de Proje çalışmalarında bulunduğunu söyleyerek “Arkadaşlarımla birçok il gezdik ancak Düzce'nin toprağının ürün yetiştirmeye daha müsait olduğunu gördük. Bu yüzden buradaki çalışmalarımız daha sık olacak gibi görünüyor. Çiftçinin Düzce'de büyük önemi var.” şeklinde konuştu.