Son 50 yılın en büyük sel afetini yaşayan Düzce’de taşan dere yatakları ev ve araçları yuttu, kayan topraklar yolları kapattı. Bu büyük felaket dolayısıyla devletin zirvesinin yanı sıra siyasiler de hem ‘geçmiş olsun’ demek hem de tahribatı yerinde incelemek için şehre geliyor. AK Parti Genel Merkezi tarafından oluşturulan inceleme heyeti de sabah saatlerinde önce valiliği ziyaret etti, ardından parti il binasında yapılan basın açıklaması sonrası afetin büyük yaralar açtığı Akçakoca’ya geçti.

İlçeye bağlı Esmahanım Köyü’nde incelemelerde bulunan heyet vatandaşın sorunlarına çözüm bulacaklarını ifade etti. Heyete eşlik eden AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, ‘Maddi manevi elimizden ne gelirse yanınızdayız.’ açıklamasında bulundu.

‘Maddi manevi elimizden ne gelirse yanınızdayız’

“Derdinize ortak olmak için buradayız” diyen Milletvekili Fahri Çakır şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çevre illerden AK Parti teşkilatımızdan vekillerimiz geldi. Biz acınıza ortak olmak için buradayız. Maddi manevi elimizden ne gelirse yanınızdayız.”

‘Tüm zararlar fazlasıyla giderilecektir’

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır olay yerinde yaptığı inceleme sonrasında selzedelerle konuşması esnasında şu ifadelere yer verdi:
“Şüphesiz bu bizim kaderimiz. Allah sonumuzu hayır etsin. Elimizden ne gelirse yapacağız. AK Parti’nin bütün heyeti burada. Bakanlar burada, komşu iller burada. Hükumetin tüm imkanlarıyla birlikte elektrikler, suyla alakalı ne gerekiyorsa hasar tespitiyle beraber vatandaşlarımızın maddi uğradıkları ürün anlamında ziraat anlamında tüm zararları fazlasıyla giderilecektir bundan emin olunuz. Biz takipçisiyiz. Alt yapısıdır, elektriktir, içme suyudur, yollarla alakalı zaten çalışmalar devam ediyor. Hızla hasar tespitinde bulunarak süratle bu yarayı saracağız. Ürün mahsul toplanmaya başlanmadan evvel ulaşım iletişim sağlanarak çözeceğiz. Mal can yongası tabii.”

Haber: C.ÜSTÜNER