Avusturya'nın başkenti Viyana'ya 3 aylığına staj yapmak üzere gelen Türk genci İsa Soner Kocakoç, serinlemek için girdiği Tuna nehrinde boğularak can verdi.

Düzce Üniversitesi Teknik Fakültesi, Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü mezunu olan İsa Soner Kocakoç, Staj için geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün öğle saatlerinde 3 arkadaşı ile birlikte Tuna nehri kıyısına geldi. Bir süre sonra serinlemek için nehre giden gençlerden Karakoç, arkadaşlarının gözleri önünde suya battı. Erasmus kapsamında Viyana'ya geldiği öğrenilen Kocakoç'un bir gün sonra cansız bedeni Sudan çıkarıldı. Tüm çabalarına rağmen Kocakoç'u kurtaramadığını belirten arkadaşı Ahmet S, olayı şöyle anlattı:

"4 arkadaş Tuna nehrine geldik. Niyetimiz burada bir bot kiralayıp dolaşmaktı. Fakat kiralık bot bulamayınca yüzmek istedik. Yüzerek karşıya geçebilir miyiz diye düşündük ve yüzmeye başladık. Yarı yolda Sonar bana 'Geri dönelim' dedi ve geri yüzmeye başladık. Bir kaç kulaç attıktan sonra arkadaşımın arkada çırpınmaya başladığını gördüm. Yardım etmek istedim. Kolundan tutup çekmeye başladım ama ikimiz de dibe doğru batmaya başladık. Ben iki kulaç mesafe öne atladım ve avazım çıktığı kadar bağırmaya başladım. Benim yardım çağrılarım karşısında sağ olsun buradaki insanlar suya atladılar. Bana yardıma gelenleri arkadaşıma yönlendirdim ama 2 saniye içinde Soner gözden kaybolmuştu. Kurtarma ekiplerine haber verdik. Ancak bir gün sonra cansız cesedine ulaşabildik. Biz Erasmus gurubundan staj hareketliliği kapsamında Viyana'ya geldik. Soner ile burada aynı yurtta kaldığımdan dolayı tanıştım. "

1971 Ünye doğumlu olan Kocakoç'un cenazesi önce uçak ile Samsun- Çarşamba'ya oradan da karayolu ile memleketi olan Ordu'nun Ünye ilçesine götürelecek.

Haber; H. İŞCAN