İki bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan Bolu Dağı projesi kapsamında yapılacak olan tesisler 90 bin metre kare alana yayılacak .Bünyesinde, termal otel, kaplıcalar, sağlık ve spor tesisleri, alışveriş merkezleri, restaurantlar ile büfelerin yer alacağı tesislere uğrayan vatandaşların her ihtiyaçlarını giderebilmesi düşünülüyor.

Tünel açılmadan önce Bolu dağı D- 100 karayolu kenarında hizmet veren esnafların mağdur edilmemesi amacıyla, tünel çıkışı Elmalık mevkiine yapılacak olan tesisler sayesinde Düzce ve Kaynaşlı başta olma üzere bir çok vatandaşımıza iş imkanı sağlanacak. Dünyada bir eşine rastlanmayacak şekilde tasarlanan proje son aşamasına gelirken, alt yapı çalışmalarının sona erdiği, inşaat çalışmalarına en kısa sürede başlanarak tesisin 2 yıl içinde bitirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Ayrıca Bolu Dağı'nın bir turizm merkezi olma yolunda ilerlediği bu alanda D-100 karayolu kenarında çalışmaların devam ettiği bildirildi. Kaynaşlı ile Abant kavşağı arasındaki 23 km lik yolun asfaltlanacağı, yol kenarında görüntü kirliliğine neden olan yerlerin temizleneceği, Enerji Bakanlığından alınan sözle karanlık bölümlerin aydınlatmasının arttırılacağı alınan bilgiler arasında. Yapılacak olan bu çalışmalarla Bolu Dağının bir cazibe merkezi haline getirilmesi düşünülürken,

Halen yol kenarında iş yapmaya çaba gösteren esnafa da çağrıda bulunularak, sabretmeleri, işyerlerini kapatmamaları uyarısında bulunuldu. Bolu Dağının turizme kazandırılması çabalarının burada işyeri olan esnafı da ilgilendirdiği belirtilirken, kısa süre sonra işlerin düzeleceği konusunda esnafa umut verildi.