Dünya Enerji Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Bisikletliler Derneği üyeleri tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de tura çıktılar ve seslerini duyurmaya çalıştılar.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Düzce Bisikletliler Derneği başkanı Nizamettin Ulaş: " 28 mart Dünya Enerji Haftası olarak kutlanıyor. Bizde bu hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bugün tüm Türkiye'de bisiklet turları düzenleniyor. Bu kapsam içerisinde bizde Düzce'de böyle bir tur düzenlemek istedik. İlerleyen günlerde 8 ile 10 bin kişi arasında bisikletli turistler Türkiye'ye gelecek. Bizde turistleri Düzce'ye çekebilmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. İlk etap turlarını Düzce-Akçakoca-Ereğli-Zonguldak olarak belirledik. Bu kapsamda da Düzce'ye gelmelerini istiyoruz." dedi.
Bisiklet yolları ve park yerlerinin Düzce'de olmayışından sıkıntı yaşadıklarını belirten Ulaş Bu yüzden bu konunun üzerinde durmak istiyoruz şeklinde konuştu.
Düzce'de her geçen gün bisiklet sürücüsünün arttığını söyleyen Ulaş, " Benim araştırmalarıma göre Endüstri Meslek Lisesine her gün 250 öğrenci, Fatih Endüstri Meslek Lisesine her gün 150 öğrenci ve Ticaret Meslek Lisesini de devreye soktuğumuz zaman sadece bu üç okula günde 600 öğrenci bisikletle gidip geliyor. Diğer okullarıda hesaba kattığımızda ise en az 2 bin öğrenci okuluna bisiklet ile gidip geliyor. Hafta sonu köylerden Düzce'ye gelenleri de hesaba katarsak Düzce'de en az 20 bin bisikletli bulunuyor dedi.