Üniversitelere türban ile girilmesi ile ilgili olarak gerçekleştirilen Anayasa Değişikliğinin ardından uygulamanın nasıl gerçekleştirileceği konusunda kafalar karıştı. Düzce Üniversitesi Senatosu konu hakkında karar vermek için  bugün bir toplantı yapacak.

Türban ile üniversitelere girilebilmesi ile ilgili anayasa değişikliğinin uygulamasının nasıl gerçekleşeceği ile ilgili olarak nasıl bir tavır içine girileceği ile ilgili olarak üniversiteler arasında görüş ayrılıkları ortaya çıktı. YÖK’ün türbanlı öğrencilerin derslere alınması ile ilgili yazısı da sorunu çözmedi.

Düzce Üniversitesi rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, kurum olarak nasıl hareket edecekleri konusunda net bir fikir içinde olmadığını belirtirken, üniversitenin hukuka bağlı kalmasının önemine işaret ederek, anayasada gerçekleşen değişikliğin ne gibi bir fark yaratacağının belli olmadığını, Cumhurbaşkanlığının onay gerekçesinde değişikliğin, zaten olan bir yasanın daha açık hale getirildiğini belirttiğini, ancak değişikliğin buna bağlı yasaları nasıl etkilediği konusunda karar vermek gerektiğini ifade etti.

Düzce Üniversitesi’nin öğleden sonra toplanacak olan Senato Toplantısında uygulamanın nasıl gerçekleşeceği ile ilgili bir karara varacaklarını ifade etti.