Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin  pratikte uygulanması mümkün olamadı.Üniversitelerin konu ile ilgili farklı uygulamaları  sürerken, Düzce Üniversitesi Senatosu da karar için toplanmasına karşın net bir sonuca ulaşamadı.

Konu hakkında görüşlerini açıoklayanAk Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Hukuk devletinde keyfiliğin olamayacağını ifade etti.. İşlerinin kanun yapmak olduğunu ve görevlerini ifa ettiklerini dile getiren Erbay, anayasa değişikliğinin 411 olur oyu ile meclisten geçtiğini hatırlattı.

 Anayasa değişikliği ile belli kurumlara görev düştüğünü ve her kurumun yasanın dediği yapmakla yükümlü olduğunu ifade eden Erbay, hukuk akademisyeni olarak üniversitelerin YÖK’e bağlı, deyim yerindeyse ona bağlı alt kurumlar olduğunu,  değişiklik gereği yapılması gerekenin YÖK tarafından bizzat üniversite rektörlüklerine tebliğ edildiği görüşünde olduğunu söyledi.

 Örneğin bir senatonun yüksek okul açma talebi olması durumunda yine aynı hiyerarşik yapı doğrultusunda zincirleme kararlar alınması gerektiğini belirten Erbay, bu halkalardan bir tanesi bile eksik olursa kararın oluşmayacağını, hukuk devletinde keyfiyet olmadığını ve herkesin hukukasorumlu olduğunu ifade etti.

Herkesin işini yapması gerektiğinin söyleyen  Erbay, Düzce Üniversitesi Senato’sunun kararsız kalışıyla ilgili olarak ise yorum yapmadı.