Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin türbanın üniversitelerde serbest bırakılması ile ilgili olarak uzlaşmasının ardından, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de  tasarıya tepkiler sürüyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce İl Başkanı Nevin Teke ve İşçi Partisi Düzce Şubasi Öncü Kadın Sekreteri Semiha Arabacıoğlu yaptıkları basın açıklamaları ile tasarıyı eleştirdiler.

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nevin Teke açıklamasında, “Üniversitelerde Türban Yasağı” nın kaldırılması girişimin laiklik karşıtı istekleri daha da önü alınamaz hale getireceğini ifade ederek, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin   konu hakkındaki kararlarının hiçe sayılması suretiyle yapılacak anayasa değişikliğinin endişe verici bulunduğu ifade edildi.

Bu kapsamda CHP ve DSP’nin Atatürkçü Düşünceden yana olan tutumlarını desteklediklerini ifade eden Teke, yurttaşların inançlarının siyasi rant aracı olarak kullanma niyetlerinin terk edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İşçi Partisi Öncü Kadın Sekreteri Semiha Arabacıoğlu ise ne zaman kamuoyundan  gizlenecek bir sorun olsa türban sorununun gündemde olduğunu dile getirerek, Başbakan Erdoğan’ın türbanın siyasal simge olduğunu kabul ederek gerçeği itiraf ettiğini iddia etti.

 Arabacıoğlu, cumhuriyet kadınının erkekle eşit, iş güç sahibi, kendine güvenen, dürüst ve onurlu kimliğine uygun bir giyim ve kuşam içinde olması gerektiğini ifade ederek, tasarının sadece dinin bir çıkar  aracı haline getirilmesi olayının olmadığını, aynı zamanda 1925 yılında  hıyanet-i vataniye kanununa eklenen devlet siyasetinin din temeline oturtulması suçunun da işlendiğini söyledi.