Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet  ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin mutabakatıyla hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen anayasa değişikliği paketini onayladı.  Değişiklik metni bugünkü resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklik ile Anayasanın 42’nci maddesinin sonuna “ Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir.” ibaresi eklenerek yükseköğretim kurumlarına türban ile girmenin yolu açılmış oldu.

Uzun zamandır tartışılan ve son günlerde gündemin en sıcak maddesi olan, Yasa değişikliği türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına olanak sağlıyor. Yasa değişikliğinin yeni tartışmalar yaratması beklenirken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişikliği Anayasa Mahkemesi'ne götürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Söz konusu yasa konusunda siyasilerin olduğu kadar, hukukçular ve üniversiteler de birbirinden farklı görüşler taşıyordu.