Budak, yaptığı açıklamada, yerel turistlerin yanında yabancı tur operatörlerinin de kente geldiğini belirterek, ''Hafta sonu birlik konaklamanın yanında yabancı tur operatörlerinin, yabancı grupların da ilimize geldiği geçtiğimiz yıllardan malumdu.

Sezon itibariyle çok yoğun talepler gelmekte. Valimiz Vasip Şahin'inde sık sık vurguladığı butik oteller, butik konaklama, butik yemekler yani yöreyle özdeşleşen tesisler çok rağbet görmekte'' dedi.

Yerli ve yabancı grupların kültür turizminin ve doğa turizminin olduğu yerleri gezmek istediklerini ifade eden Budak, ''Gelen yerli ve yabancı gruplar özellikle bizden kültür turizminin ve doğa turizminin bizzat olduğu yerler tercih sebepleri onun için biz de Düzceli hemşehrilere, sanayicilere diyoruz ki, bu doğayı pazarlarken ve bu doğayı planlarken butik otellere, tesislere ihtiyacımız var.

O zaman bu doğanın planlanması, pazarlanması tanıtılması ve istihdama dönüştürülmesi amacıyla bu tur tesisleri yöre kültürüne uygun ağaçtan yapılmış işletmelere ihtiyacımız var'' şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL