Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Düzce’nin turizm potansiyeliyle ilgili incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Temaslarına Düzce Valiliği’ni ziyaret ederek başlayan Alpaslan’ı Düzce Valisi Cevdet Atay ağırladı. İkili arasındaki kısa bir görüşme gerçekleştirildi.

Daha sonra Alpaslan ve beraberindeki Vali Atay, Düzce Belediyesi’ne gelerek Başkan Dr. Faruk Özlü’yle görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından heyet Cedidiye Camii’nde cuma namazı kıldı. Kılınan cuma namazının ardından Bakan Yardımcısı Alpaslan, Vali Atay ve Başkan Özlü kazı alanında incelemelerde bulunmak üzere Konuralp’e hareket etti. Konuralp’te bulunan otağda Alpaslan’a Düzce’nin yöresel lezzetleri ikram edildi.

Yenilen yemeğin ardından heyet kazı alanında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Kazı Bilimsel Danışmanı ve Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Emre Okan yürütülen çalışmalar ve bölgenin tarihi ile ilgili bilgi verdi.

Ziyaret sonrasında bir basın açıklaması yapan Bakan Yardımcısı Alpaslan, Düzce’nin kültür ve turizm açısından potansiyeli ve imkanları son derece yüksek bir il olduğunu belirterek, “ Biz de bakanlık olarak bu potansiyeli daha üst düzeye çıkartıp turizm ürünleri ve kültürel çalışmalarının olgunlaşması için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

“KONURALP KAZILARIYLA TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİR KÜLTÜREL ESERİ ORTAYA ÇIKACAK”

Konuralp’te son sürat devam eden kazı çalışmalarıyla ilgili de konuşan Alpaslan, “Çok değerli belediye başkanımız ve sayın bakanımızın da talebiyle 2013 yılında müzemiz tarafından yürütülmekte olan kazı bizim 12 aylık destek programı dediğimiz ve Türkiye’deki önemli kazıları özel bir program çerçevesinde Türk Tarih Kurumuyla birlikte desteklediğimiz kazılar programına almıştık. Sağ olsun kendisi de çok büyük destek vererek başta buradaki 100 civarındaki işçilerimizi belediyeden buraya tahsis etti. Buradaki kazılardan onlardan olağanüstü bir şekilde faydalanıyoruz. Bu değerli Konuralp kazısıyla Türkiye’nin önemli bir kültürel eser olarak öne çıkarıp çok sayıda insanımızın ziyaret etmesi için bir cazibe merkezi oluşturmak için çalışıyoruz. Bu vesileyle geldik yerinde hocamla beraber incelemeler yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

2023’E KADAR TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Kazı çalışmalarının çok etkin bir şekilde devam ettiğini açıklayan Alparaslan, “Birkaç yıl içinde, belki 2023’e kadar kazı ve restorasyon kısımlarını tamamlayarak kemale ermiş bir şekilde insanların ziyaretine açmış olacağız. Belediyemizle ve Düzce halkımızla beraber bu çalışmaları yapıp Düzce’ye bu eseri kazandıracağız inşallah. Buradaki ziyaretimizin ardından Düzce’mizin turizm potansiyeli yüksek alanlarda inceleme yapıp döndüğümüzde çalışmaları yaparak Düzce’ndin turizm açısından bir cazibe merkezi olması için neler yapacağımızı programlayacağız” diyerek Düzce turizmiyle ilgili yapılacak çalışmaların müjdesini verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr