15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Düzce’de Anadolu Ticaret Meslek Lisesi önünden Anıt Parka kadar olan güzergahta düzenlenen yürüyüş ile başladı. Yürüyüşe Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Garnizon Komutanı Sebahattin Toprak, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Turizm Müdürü Özcan Budak, Daire müdürleri, Öğrenciler ve Düzce Belediyesi Rafting takımı ve belediye bandosu katıldı.

Esnaf ve vatandaşlar korteji ilgiyle izlerken, işadamı Cahit Aydın’ın Düzce’de at yetiştiriciliğine dikkat çekmek için at sırtında katılması dikkat çekti. Yürüyüş sırasında ilimizin Payton, rafting ve trekking gibi doğa sporlarına uygun bir coğrafyaya sahip olduğu vurgulandı.

Anıt Parkta düzenlenen tören Turizm İl Müdürü Özcan Budak’ın Anıta çelenk bırakması ile başladı.

Turizm haftası nedeniyle bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Amerikalıların ölmeden önce mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin listesini çıkardıklarını belirterek, bu listede Türkiye’nin olmadığını, Türkiye’de de en çok görülmesi yerler arasında ilk akla gelen yerler arasında birçok doğa harikasına sahip olan Düzce’nin adının sayılmadığını söyledi.  Kılınç, Düzce’de turizmin en az sanayi, tarım ve hayvancılık gibi ekonomik faaliyetler kadar önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, ilk kez açık alanda yapılan Turizm Haftası kutlamalarının Anıtpark’ta yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, Düzce’nin turistik değerlerinin zengin olmasına karşın, diğer bölgelerin gölgesinde kaldığını, ancak coğrafi konumunun avantajı kullanılarak bu durumun tersine çevrilebileceğini ifade etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak ise, sekiz yıldır kapalı alanlarda düzenledikleri etkinlikleri havanın güzel olması nedeniyle ilk kez açık alanda gerçekleştirdiklerini söyledi. Düzce’nin turizm açısından çok güzel zenginliklerinin olduğunu belirten Budak, altyapı eksikliğine işaret etti. Budak, kurumların organize çalışması sayesinde altyapı eksikliklerinin aşılabileceğini dile getirdi.

Valinin konuşması sırasında Düzce Ticaret Meslek Lisesi 9/A sınıfı öğrencisi Nesrin Ergin aşırı sıcaktan bayıldı. Nesrin Ergin’e ilk müdahale öğretmeni ve zabıtalar tarafından yapıldı. Sağlık ekipleri öğrencileri ambulansa alarak ilk müdahaleleri yaptıktan sonra Düzce Atatürk Devlet Hastanesine götürdü.

Anıtpark’ta yapılan açılış merasiminin ardından “Dört Mevsim Düzce” adını taşıyan düzce fotoğrafları sergisi gezildi.