15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri bugün başladı. Etkinlikler kapsamında bir araya gelen protokol üyeleri ve Düzceliler Ticaret Lisesi önünde toplanarak Anıt Park'a kadar Düzce Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde yürüdü. Etkinliklere sabah saatlerinde bastıran yağmur engel olmadı.  Ticaret Lisesi önünde başlayan kortej yürüyüş Anıtpark'ta son buldu. Vali Adnan Yılmaz başta olmak üzere protokol, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı etkinliklerde Anıtpark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Vali Adnan Yılmaz ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak'ın çelenk sunumunun ardından Akçakoca Turizm Meslek lisesinin halk oyunlar gösterisini sergiledi. Lise öğrencilerinin gösterileri yağmura rağmen ilgi gördü. Programa katılan öğrenciler ise Anıtpark'ta kurulan çadırların altına girerek yağmurdan korundu. Yağmur nedeniyle konuşmalar da açılan şemsiyeler altında yapıldı.
Programda konuşan Vali Adnan Yılmaz, Düzce’nin Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak yeni yatırımlarla daha da gelişeceğini belirtti. Ayrıca Yılmaz, var olan Turizm değerlenin korunması gerektiğinin altını çizdi.

Düzce Markalaşacak
Yılmaz, “Sahip olduğu Turizm potansiyeliyle Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olan Düzce, her geçen yıl doğal, kültürel zenginliklerin daha fazla Turist çektiğini işaret etmiştir. İlgi odağı haline gelen Düzce’miz yapılacak projeler, yatırımlar ve Turizm sevdalılarıyla markalaşacaktır. Konuralp beldemiz 1 yıllık kazısına bu yıl başlayacağız. Akçakoca’da ki kalemizi restore edeceğiz. “ dedi.
Hedef Yüzde 50 artış

Turizm İl Müdürü Özcan Budak ise Düzce’de turizmin yüzde 5’lik arttığına dikkat çekerek bu yılki hedeflerinin daha yüksek olduğunu vurguladı.
Budak “Geçtiğimiz yıllara göre ülkemiz genelinde yüzde 8’lik bir artış, ilimizde yüzde 5’lik bir artış gerçekleşmiştir. Düzce Rafting geçen yıl 15 binin üzerinde katılım varken, bu yıl bugüne kadar 10 bini yakaladık. Bu yıl ki hedefimiz, yüzde 50 arttırarak 25 bini yakalamak. Biz su kaynaklarımızı değerlendirelim.” Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Anıtpark'taki tören son buldu. 

Anıt parkta kutlanmaya başlanan Turizm haftası etkinlikleri Asar deresinde raftingle devam etti.