Düzce'de turizm denince akla Akçakoca gelirken her yıl 15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri bugün başladı. Etkinlikler kapsamında biraraya gelen protokol üyeleri ve Düzceliler Ticaret Lisesi önünde toplanarak Anıt Park'a kadar Düzce Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe motositlek ve atlı ekiplerde katılırken özellikle motosiklet ekibinin gösterileri yürüyüşe damgasını vurdu. Ekiplerin iki ve dört tekerlekli motosikletlerle yaptıkları gösteriler nefes kesti.

Yürüyüşün ardından Anıt Park'a geçilirken buradaki programa Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Vali Bülent Kılınç, Düzce Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, sivil ve kamu kurumları yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak dışındaki Belediye Başkanlarının katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

“Turizm bölgelerini Düzceliler bile bilmiyor.”

Turizm Haftası nedeniyle açıklamada bulunan Vali Bülent Kılınç, Düzce'nin turizm yerlerini Düzceliler'in bile bilmediğini belirterek bu konuda çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Kılınç, “Ben karşılaştığım Düzceliler'e Düzce'deki turizm yerlerini soruyorum. Ama bir çoğu bu bölgeleri bilmiyor. İlk olarak kendi içimizde turizm sorununu aşmamız gerekiyor. Daha sonra da Düzcemiz'e gelen turistlere turizm alanlarını tanıtmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Turizm çalışmalarını geliştirmeliyiz.”

Turizm konusuna değinen Belediye Başkan Vekili Özcan Demirbaş ise yaptığı konuşmada Düzce'nin turizm açısından önemli yerlere sahip olduğunu söyledi. Demirbaş, “Turizm konusunda çalışmalar yapılması gerekiyor. Düzce'nin turizm bölgelerini tanıtmalıyız. Düzce, önemli turizm alanlarına sahip bir bölge.” ifadelerini kullandı.

“ Turizme önem vermeliyiz.”

Turizm konusunda bir çok bölgeye sahip olan Düzce'de turizme önem verilmesi gerekitğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak'ta, “Özellikle bu yıl rafting, yayla şenlikleri, deniz turizm gibi konularda önemli çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Düzce turizmini geliştirmeye devam edeceğiz. Bu konuda önemli aşamalar katettik. Bu yıl, turizm açısından olumlu geçecek. Turizm haftasını sadece bir haftaya değil, bütün yıla yaymalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Resim sergisi açıldı.

Programın ardından hatfa nedeniyle düzenlenen resim sergisinin açılışı da gerçekleştirildi. Protokol üyeleri sergiyi gezerek resimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İkram öğrencilere yaradı.

Resim sergisinin açılışı ile birlikte ikramlarda da bulunuldu. İkramlar, en çok resim sergisine katılan öğrencilere yaradı.