Her yıl 15 Nisan ve 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm haftası” etkinlikleri başladı. Düzce il Halk Kütüphanesinde düzenlenen programda Turizm haftası için toplanıldı. Dolu dolu geçmesi beklenen haftanın açılışı sabah düzenlenen programla başladı. Düzce il Halk Kütüphanesinde düzenlenen programda Turizm haftası için toplanıldı. Programda Düzce Turizmi için yapılması gerekenler, turizmi canlandırma konuları üzerine konuşuldu.



Bu kapsamda İlimizde gerçekleştirilecek olan “Turizm Haftası” etkinlikleri, 15 Nisan 2019 Pazartesi günü (bugün) saat 11.00’de İl Halk Kütüphanesinde yapılan programla başladı. Programa Düzce Vali Yardımcısı Abdülgani Mağ, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Kurum Müdürleri ve öğrenciler katıldı.



"Etkinliklerle dolu geçecek"

Programda konuşma yapan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Resul Taştan Düzce Turizmin gelişmesi için yapılması gerekenleri, Düzce’de ki doğal güzellikleri tanıtmanın önemine dikkat çekti. Taştan, yaklaşan yaz döneminde turizm adına neler yapacaklarından da bahsetti. Turizm haftasının açılış konuşmasını gerçekleştiren Taştan, bu haftanın etkinliklerle dolu dolu geçeceğini ve programlarının yoğun ve faydalı olduğunu belirtti.

 

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ise iyi organizasyon ve doğru projelerle Düzce'yi turizm alanında ileriye taşıyacaklarını kaydederek "Turizm bizim çok önemsediğimiz konuların başında geliyor. Yerel yönetim anlayışımız çerçevesinde ilin tüm dinamiklerini harekete geçirerek Düzce'yi ileriye taşımak istiyoruz. Düzce'ye katkı sağlayabilecek projeler üretmek istiyoruz. Bunu da sahip olduğumuz potansiyeller ile yapabiliriz. Düzce 2 büyük metropolün arasında, konum olarak ciddi bir avantaja sahipken maalesef bu avantajımızı çok istediğimiz yerlere taşıyamadık. Turizm alanında kat etmemiz gereken çok fazla mesafe var. İyi organizasyonlarla bunu yapabiliriz. Doğa, kültür, tarım, kış turizmi ilimizin önemli değerlerinden. Bu alanlarda turistik faaliyetlerin aktif hale getirilmesi için düzgün projeler hazırlanmalı. Projelerin işler hale gelmesi için de uygulayıcı, finansör, denetçi gibi tüm aktörlerin iyi tanımlanması gerekir. İnşallah Düzce'ye turizm anlamında önemli katkılar sağlayacağız" dedi.

Haber: H. DURNA