Son yıllarda turizmde atağa kalkan Düzce, bu yıl da turizmde hedefi yakalamayı başardı. Geçtiğimiz yıl 94 bin 225'i yerli, 2 bin 955'i yabancı olmak üzere toplam 97 bin 180 turist Düzce'nin turizm mekanlarını ziyaret etti.

Bu rakam bu yılın daha ilk sekiz aynda 70 bin 37'si yerli, 3 bin 476'sı yabancı olmak üzere toplam 73 bin 531'i buldu. Bu da gösteriyor ki Düzce'de turizm potansiyeli gün geçtikçe artıyor. Düzce'ninb turist potansiyeli her geçen gün artarken turizme açılan yerlerde de büyük bir artış var. Yaz sezonunda Akçakoca'da otellerin doluluk oranları bir hayli fazla idi.

Bunun yanı sıra şelaleleri, gölleri, yaylaları ziyaret eden turistler bölgemize hayran kalarak ayrıldılar. Ayrıca Düzce'de bir çok klip, TV programı ve dizi çekimi gerçekleştirildi. Bu da gösteriyor ki Düzce turizmde atağa kalktı. Bu rakamlara da yansıdı ve daha bu yılın ilk sekiz ayında Düzce'ye 73 bin 513 turist gelerek Düzce'yi dolaştılar. Bu ne demek oluyor.

Bu her gelen kişinin Düzce ekonomine bir katkı yapması demek oluyor. Bu da göz önüne alındığında Düzce'nin yaz turizmi bayağı canlı geçti. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte kış turizmine yönelen Düzce'de Kardüz Yaylası'na kayak merkezi yapılması planı kış turizmine canlılık getirek gibi görünüyor.

Ayrıca Cumayeri İlçesinde Melen Çayı'nda yapılan rafting de Düzce'nin kış turizmine büyük katkı sağlıyor.

Haber; R. BAL