MÜSİAD Düzce Şubesi tarafından 3. Geleneksel Rafting Organizasyonu düzenlendi. Vali Adnan Yılmaz ve Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın katılımıyla Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü'ndeki rafting tesislerindeki organizasyona havanın yağışlı olmasına raftingcilerin hazırlıkları tamdı.



Kahvaltının ardından rafting botları Vali Yılmaz ve Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın yardımı ile suya indiren raftingciler, keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Vali Adnan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Düzce'nin turizmde layık olduğu seviyeye ulaşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek hazırlanan eylem planını bu yıl uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Eylem planımızı bu yıl uygulayacağız



Yılmaz, “Biz her geçen yıl turizme hizmet eden ve onu merkezine koyan bir iliz. Heyecanımız ondan. Nerede turizm hareketi varsa biz ordayız. Melen Nehri'ndeki bu güzellikleri birlikte yaşıyoruz. Amacımız işin ehli olan yatırımcılara bu yerlerimizi göstermek. Bugün rafting sporunu ve Melen Nehri'nde bu güzel faaliyetin coşkuyla yapıldığını yaşamak ve göstermek. Biz turizmde layık olduğumuz yere er geç ulaşacağız. Eylem planımızı da ilk defa bu yıl uygulayacağız. Etap etap her yıl daha iyi noktaya geleceğiz” dedi.

Gayret ve çaba içerisindeyiz

Turizmde bu yıl yapılacak çalışmalardan bahseden Yılmaz, bacasız sanayi turizm alanında Düzce'yi parlayan yıldız yapma çabasında olduklarını anlattı.



Yılmaz, “Konuralp'in 1 yıllık kazı çalışması devam edecek. Bereket Tanrıcaşı bizde bulunmuştur ama İstanbul arkeoloji müzesindedir. Bir kopyasını mayıs ayında bize teslim edecekler. Akçakoca'daki Ceneviz Kalesi'ni restore edeceğiz. Kemerkasım Köyü'ndeki kemerlerimiz muhafaza edeceğiz. Turizmle ilgili ne yapılması gerekiyorsa gayret ve çaba içerisindeyiz. En önemli hususlardan biride bizim şelalalerimiz. Abant'a bağlayacak Samandere Şelale'miz için çalışmalarımız devam ediyor. Yine 4 mevsim Kardüz'ümüzü bu aziz milletin hizmetine vereceğiz. Önce yolunu genişleteceğiz. Yatırımcıları buraya çekmenin gayret ve çabası içerisindeyiz. Bütün görüşler bakanlıktan alındı. Bakanlar kurulu kararı çıktığında projesi getirilerek turizm hizmetinde olacak. Bacasız sanayi olan turizm, Düzce'de parlayan yıldız olacak” diye konuştu.

İyi tanıtılmıyor

Milletvekili İbrahim Korkmaz ise rafting sporunun Düzce'de yeterince tanıtılmadığına dikkat çekerek bu yönde çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Korkmaz, “Marmara bölgesinde bu rafting tesisleri bir tek bizde var. Bu mükemmel avatajımızı yeterince değerlendirildiğini düşünmüyorum. İyi tanıtmak lazım. Bizde bunu tanıtma çalışmaları içerisindeyiz. Milletvekillerini olarak gruplar halinde getirip tanıtmak zorundayız. Mayıs ayının 3.'nde Kuveyt'te burayı tanıtacağız. Basınında bu konuda yönlendirmesi lazım. Düzce'nin yeşil kalması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden Düzce'nin kalkınmasının sanayi ile değil de turizm olması gerektiğine inanıyorum. Daha fazla bacasız sanayi için çalışmalıyız” diye konuştu.

Turizm İl Müdürü Özcan Budak da Turizm Haftası dolayısyla düzenlenecek etkinliklere tüm Düzceliller'i davet etti.

Haber: S. KAŞKIR