CHP'li Tanju Özcan, Ege adalarına giderek Türk Bayrağı dikeceğini söyledi ve meclisteki tüm partililere "Siz de gelin" çağrısı yaptı.

"TÜRKİYE'NİN ADALARINA YUNANİSTAN BAYRAĞI ÇEKİLMESİNE GÖZ YUMUYORLAR"

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinin dünkü oturumunda konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Burada 18 tane ada ve iki tane de kayalık var. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan her yerde nutuk atıp milliyetçilik söylemlerini öne çıkarmayı iyi biliyor. Ama uluslararası anlaşmalarla ve uluslararası hukuka göre tamamen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parçası olan adalara, kendi karasularımızda, Yunanistan bayrağı çekilmesine göz yumuyorlar. Bir türlü Yunanistan'a nota verip "Kaldır kardeşim bayrağını, burası benim toprağım" diyemiyorlar." dedi.

"TÜRK BAYRAĞI'NI ORAYA DİKİP YUNANİSTAN BAYRAĞI'NI DA..."

"Biz de milletvekilleri olarak sorumluyuz." diyen Özcan, şöyle devam etti: "Hükümet görevini yapmayacaksa biz vatandaşa gidip 'Vatan, millet, Sakarya' diyeceğiz. Ulusal menfaatlerimizi hatırlatacağız. 'Vatan toprakları şehit kanıyla sulanmıştır' diyeceğiz. Gidip bize ait olan ve burnumuzun dibindeki adalara sahip çıkacağız. Hükümet gereğini yapmayacaksa birkaç gün içinde benim gibi düşünen insanlarla bir tekneye atlayıp zaten çok yakın mesafedeki adalara geçeceğiz. Türk Bayrağı'nı oraya dikip Yunanistan Bayrağı'nı da usulüne uygun katlayıp kargoya vererek Yunan hükümetine göndereceğim. Ben bu konuşmanın uyarı olmasını, hükümetin gereğini yapmasını bekliyorum. Bazı arkadaşlarımız 'ben de gelirim' diyor. AK Parti'li, MHP'li, CHP'li gelmek isteyen arkadaşlar bizimle gelebilir. Milletin vekili olarak milletin önüne düşmemiz lazım. Burası bizim toprağımız. Bizim karasularımız içinde kalıyor."

DİSİPLİNE VERİLECEK Mİ?

Öte yandan CHP’nin hükümeti en sert dille eleştiren milletvekillerinden olan ve aynı zamanda Düzce ile ilgili konuları yakından takip ederek meclise taşıması ile tanınan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın eleştiri oklarını kendi partisine yöneltmesi "Disipline sevk edilecek" söylentilerine neden olmuştu. İyi yönetilemediğini savunduğu kendi partisine bayrak açarak bir anda gündeme oturan Milletvekili Özcan hakkında genel merkez tarafından bir işlem yapılıp yapılmayacağına ilişkin partinin önemli isminden açıklama geldi. CHP'li Özcan ile ilgili parti kulislerinde disiplin soruşturması açılacağı yönünde çıkan haberlere CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'den yanıt geldi. Böke, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında bir disiplin işleminin olmadığını söyledi.
BÖYLE ELEŞTİRMİŞTİ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana'daki mitingde Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın adını kürsüden okuyup alkışlatmasıyla ilgili olarak sert eleştirilerde bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Parti rayından çıktı, iyi yönetilemiyor. Herhangi bir konuda dik duruşu yok. Bundan dolayıdır ki, biz bütün krizlerden zararlı çıkan taraf oluyoruz. Hiçbir konuda net duruşumuz, kırmızı çizgimiz kalmadığı için siyaseten başarılı olamıyoruz. Ülkenin başına bela olan 14 yıllık AK Parti dönemini bir türlü sonlandıramıyoruz. Bunlardan rahatsızım. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi bir an önce partinin temel çizgilerine geri dönmek zorundadır. Böyle devam ederse, her geçen gün kamuoyunda tutarlılığımızı yitiriyoruz, siyaseten geriye doğru gitmeye devam ediyoruz.” demişti.