Türk Büro-Sen Düzce İl Temsilcisi Temel Kırali, “Memurun Zararını MEMUR-SEN’in karşılasın” gibi ilginç bir öneride bulundu. Kırali yaptığı yazılı açıklamada yılın ilk 10 ayında enflasyonun yüzde 8,45 artığını, yılsonu itibariyle memurların ücret kayıplarının 240 TL'ye kadar çıkacağına dikkat çekti. Bu durumda hükümetle pazarlık masasına oturan Memursen’i sorumlu tutan Kırali, “Toplam sayıları 4.5 milyona ulaşan memur ve memur emeklilerinin kayıplarını Memur-Sen telafi etmelidir. Bütün memur ve emeklilerini, malum Konfederasyondan haklarının iadesini talep etmeye davet ediyoruz.”dedi.

YÜZDE 12 EK ZAM İSTİYORUZ

Kırali, “Türkiye Kamu-Sen'in Temmuz ayından bu yana gerçekleşen enflasyonu işaret ederek, ek zam talep etmesi bu hususta eylemlilik süreci başlatması karşısında, memurların emeğini, alın terini masada bırakıp, iktidara peşkeş çeken Malum Sen sessizliğini sürdürüyor.”dedi.

Toplu sözleşmenin dışına çıkamayız diyenlerin, toplu sözleşme dışında hâkim ve savcıların maaşlarına bin 155 TL, akademik personele de 725 ile 835 lira arasında zam yapılmasına karar verdiğini hatırlatan Kırali, “2013 Ağustos ayından beri ek zam talebimizi dile getiriyoruz. Bir kez daha ifade ediyoruz, kamu çalışanlarının kayıplarının telafisi için % 12 EK ZAM istiyoruz.” İfadesini kullandı.

HABER; S.KAŞKIR