İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yılı münasebeti ile bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Düzce Şubesi İstiklal Marşı'nın 90. yılını kutladı. Açıklamayı yapan Türk Eğitim Sen Düzce Şubesi Başkanı Osman Çakmak, İstiklal Marşı'ndan kıtalar okuyarak İstiklal Marşı'nın adeta Türk Milletinin kimlik cüzdanı olduğunu ifade etti.

Çakmak, “Biz bu günlerde İstiklal Marşı ruhuna, milletimizin her zamand an daha çok sahip çıkması gerektiği inancındayız. Ülkemizdeki iki dilliliğin tartışıldığı, millet ayrıştırıcı söylemlerin arttığı, ırkçılığın özgürlük gibi algılandığı, federasyon taleplerinin açık olarak dile getirildiği, bir olan Türk Milleti'nin parçalamaya çalışıldığı bir ortamda yüce Türk Milleti'nin İstiklal Marşı ruhunda buluşması son derece önem taşımaktadır.” dedi.

Sözlerine İstiklal Marşı'nın 3. kıtası ile devam eden Çakmak, Türk milletinin yüzyıllardır beraber ve bağımsız yaşadığını vurguladı.

Çakmak, “Türk Milleti yüzyıllardır tüm renkleri ile bu topraklarda yaşayan, dünyanın en zengin kültürünü ortaya koyan milletin, ortak adıdır. Bu milleti oluşturan tüm renklerin varlığını sürdürmesi, yaşaması, yaşatılması elbette ki vazgeçilmez bir gerekliliktir. Ama önemli olan fotoğrafın bütünüdür. Bu fotoğraf Türk Milleti'nin ta kendisidir." dedi. 

Haber, R. BAL