27 Kasım tarihinden itibaren kutlamaya başlayacağımız Kurban Bayramında kesilecek kurbanların derilerinin ülkemizde toplanması konusunda tek yetkili kuruluş bilindiği gibi Türk Hava Kurumu...

Kurumun yaklaşık 2 ay önce yeniden yapılanan Düzce Şube Yönetimi de bu yıl oldukça iddialı olarak deri toplama konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Düzce Valiliği ve ona bağlı kurumların araç ve personel tedariki ile, Düzce Belediyesinin Başkan İsmail Bayram ve ekibinin büyük destekleri ile Düzce merkezde deri toplama atağı bayramın ilk günü sabah saatlerinden itibaren başlayacak.



Tüm ilçelerde yapılanan Türk Hava Kurumu Şubelerinin yanı sıra Düzce Merkez Şubeye bağlı, Çilimli ilçesinde Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Cumayeri İlçesinde Belediye Başkanı Yakup Keleş, Konuralp Beldesinde Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Boğaziçi Beldesinde Belediye Başkanı Ali Soyer ve Beyköy Beldesinde Belediye Başkanı Osman Kılıç deri toplanması konusunda kuruma sonsuz destek veriyorlar.

Düzce ve Düzce Şubeye Bağlı Merkezlerde yaklaşık 50 araçlık dev bir filo ile kurban derisi toplama atağına kalkan Düzce Şube Yönetimi tüm vatandaşlarımızı kurban derilerini kuruma bağışlamaya davet ettiler.

Türk Hava Kurumuna bağışlanan derilerin elde edilen gelirlerinden % 50 si il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına,% 4 ü Kızılay Derneğine,% 3 ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna,% 3 ü Diyanet Vakfına veriliyor.

Düzce’nin dört yanında yaklaşık 50 araçlık filosu ile araçların üzerinde asılı THK amblemi ve deri toplama aracı yazılı ibaresi ile ve üzerlerinde özel kıyafetli THK gömleği ve yine özel kimlik belgeli ve şapkalı elemanlar ile deriler toplanacak.

THK deri toplama araç sokağına gelmeyenler,yada araçlara ulaşamayanlar kurumun 523 69 60 ve 524 14 22 telefonlarına ulaşarak derilerini kuruma bağışlayabilecekler.