Bölgesinin en büyük, dünyanın ise sayılı insani yardım kuruluşlarından olan Türk Kızılay, Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun en aktif üyesi olmasının yanı sıra Federasyon Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor.

Her gün 1500 hastanenin kan bileşeni ihtiyacını karşılayan Kızılay, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedefliyor. İlik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalar için de 2013 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay iş birliğiyle “Türkök Projesi” yürütülüyor.
 


 

11 Haziran 2020 Türk Kızılay’ın kuruluş yıl dönümü sebebiyle Kızılay Düzce Şube Başkanı Av.Halil Aydın bir açıklama yayımladı.

 Başkan Aydın yayımladığı mesajında Kızılay’ın 152. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, salgın sürecinde Düzce’de yapılan hizmetleri açıkladı.

Başkan Aydın  Kızılay Düzce Şubesi’nin içinde bulunduğumuz Kovid-19 sürecinde,

30.000 adet Maske

8.000 adet Pide

2.000 adet Dezenfektan

100 adet Hijyen Seti

4.000 adet Gıda Kolisi

8.000 adet Kavurma Et

20.000 adet Giyim Malzemesi

4 aileye Yaşam Konteyneri

25.000 TL Nakdi Yardım ile ihtiyaç sahiplerine destekte bulunduğunu aktardı.

Başkan Aydın Düzce’de yapılan diğer çalışmaları ise açıklayarak şunları söyledi: “Düzce’ de bulunan KYK Yurtlarımızda yurt dışından gelerek karantina süreci geçiren vatandaşlarımıza her gün üç öğün yemek ve ara öğünleri Kızılay’ ımız tarafından verilmiştir.

Sağlık çalışanlarımız ve emniyet güçlerimize içinde bulunduğumuz süreçte yapmış oldukları fedakar çalışmalarından dolayı moral ve teşekkür ziyaretlerinde bulunduk.

Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar için ‘’Çocuklar bize gelemiyorsa biz çocuklara gideriz’’ sloganı ile çıktığımız yolda Düzce’mizde bayram şekeri dağıtımı gerçekleştirdik. Kızılay Düzce Şubesi olarak yardım ve desteklerimiz hız kesmeden aralıksız olarak devam etmektedir. Kızılay Düzce Şubemizin her zaman yanında olan güvenleri ve destekleri hiçbir zaman eksilmeyen tüm değerli bağışçılarımıza teşekkür ederim.”

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, yayımladığı mesajla Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü kutladı. Keskin mesajında, her afette Türk halkının yanında olan Kızılay’ın, tüm dünyada büyük bir kâbusa dönen Koronavirüs Salgınında da fedakârca görev yaptığını söyledi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Türk Kızılay’ının kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Türk Kızılay, ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla 1868 yılında kurulmuş ve zamanla tüm mağdurların, mazlumların umudu, dayanışmanın ve yardımlaşmanın timsali durumuna gelmiştir. Covid-19 salgının da Türkiye de gönüllüleri ile birlikte her bir Kızılay Personelinin göstermiş oldukları azmi ve başarısı tüm Dünyaya örnek teşkil etmiştir. Yaşanan her afette, her önemli hadisede, mağdurların ve mazlumların gölgesine sığındığı bir güven kapısı olan Türk Kızılay, aziz milletimizin yardımseverliğinin, yüce gönüllülüğünün, merhametinin ve şefkat duygularının bir belirtisidir.”

“Ayrım gözetmeksizin mazlumlara ve mağdurlara tüm zorlu koşullara rağmen şefkat elini uzatan, yaralarını saran ve onlara umut olan Türk Kızılay’ı, özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü sınır tanımayan faaliyetleriyle ülkemizin yüz akı olmuştur” diyen Keskin, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümünü kutluyor, şehit olan Türk Kızılay çalışanlarına Allahtan Rahmet yaralılara geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.